lør. 03.09
18:00 - 20:22
Vega 1

Gullpalmevinneren i Cannes er årets avslutningsfilm på Oslo Pix Filmfestival.

«Triangle of sadness» er et uttrykk som brukes om bekymringsrynker som kan oppstå midt mellom øyenbrynene, noe som nevnes helt i begynnelsen av filmen ved samme navn. Vi befinner oss i et castingrom der utenomjordisk vakre mennesker kjemper om jobb. Med dette etablerer den svenske regissøren Ruben Östlund tonen for sin nyeste film. Her, som i hans tidligere filmer, er hovedfokuset på klasse og kjønn.

Modellparet Carl (Harris Dickinson) og Yaya (Charlbi Dean) har sikret seg plass på et ekstravagant cruise med overklassemennesker fra hele verden. Klasseskillet mellom passasjerer og mannskap er enormt, men tro mot forventningene man har til en Östlund-film skrur regissøren det til og tvinger alle ut av komfortsonen.

Triangle of Sadness er Östlunds første engelskspråklige film, og han har blant annet fått med seg Woody Harrelson i en rolle som den kommunistiske kapteinen på luksusyachten. Dette vil uten tvil være med på å introdusere Östlund til et nytt publikum som forhåpentligvis blir inspirert til å dykke ned i hans filmografi. Harrelson gjør en herlig figur, men det er også verdt å løfte frem Vicki Berlin og Dolly de Leon i fantastiske tolkninger av henholdsvis stuarten Paula og rengjøreren Abigail.

Årets Gullpalmevinner i Cannes er et ubehagelig kikk i speilet, og uten tvil et must-see på årets Oslo Pix.

Johanne Svendsen Rognlien

Regissør

Ruben Östlund (f. 1974) er en svensk filmregissør og manusforfatter. Han har også jobbet som fotograf og klipper, blant annet på flere av egne filmer. Östlund er en av Sveriges mest fremgangsrike nålevende regissører, og står blant annet bak filmer som Gitarmongot (2004), De ofrivilliga (2008), Play (2011), Turist (2014), The Square (2017) og Triangle of Sadness (2022). Han har vunnet Gullpalmen i Cannes for både The Square og Triangle of Sadness.

Denne filmen inngår i

Avslutningsfilm

Land Sverige, Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Tyrkia, Hellas

År 2022

Regissør Ruben Östlund

Manusforfatter Ruben Östlund

Fotograf Fredrik Wenzel

Produsent Erik Hemmendorff, Philippe Bober

Med Woody Harrelson, Harris Dickinson, Charlbi Dean, Dolly De Leon

Distribusjon SF Norge

Spilletid 2t 22m

Språk Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Komedie

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?