tor. 01.09
20:30 - 22:13
Vega 1
fre. 02.09
18:00 - 19:43
Vega 1
lør. 03.09
20:45 - 22:18
Ringen 3

Ekteparet Katia og Maurice Krafft levde og døde for en dypere forståelse av vulkanenes mysterier.

Tett på vulkanenes livsfarlige skjønnhet fant Katia og Maurice Krafft kjærligheten. Sammen dokumenterte det sjarmerende franske paret hundrevis av timer med vulkansk aktivitet på film. 30 år etter deres tragiske dødsfall, kan du endelig få oppleve deres spektakulære opptak av lava i de mange formene det tar. La deg smelte av deres udødelige kjærlighet for hverandre, og for vulkanologi. «Alene kunne de drømme om vulkaner; sammen, kunne de nå dem».

Miranda Julys fortellerstemme gir oss poetiske observasjoner som kan minne om Werner Herzog. Det er dypt fascinerende å se disse voldsomme fenomenene på nært hold, og samtidig bli kjent med det dedikerte paret som satte livene sine i fare for vitenskapen. Katia og Maurice var også opptatt av å dele sin kunnskap med offentligheten, og vi får se en rekke intervjuer de gjorde opp gjennom årene. De var ikke bare kunnskapsrike og vågale, men også svært morsomme og gode formidlere.

Fire of Love viser mennesket i møte med kjærligheten og naturens enorme krefter. Selv om deres begivenhetsrike liv brått tok slutt, lever Katia og Maurice videre gjennom opptakene fra deres mange ekspedisjoner. Nå får vi også bli med på deres eventyr.

Kristoffer Holen

Visningen 1. september introduseres av Olivier Galland, forsker ved Institutt for geofag.

Visningen 2. september introduseres av Mirage Art of the Real Festival.

Regissør

Sara Dosas dokumentarfilmer utforsker menneskets forhold til naturen. Hun står bak filmer som The Last Season (2014) som var nominert til Independent Spirits Truer than fiction-pris, og The Seer and the Unseen (2019) som vant dokumentarprisen under Oslo Film Festival. Fire of Love hadde premiere under årets Sundance.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Internasjonal

Originaltittel Fire of Love

Land Canada, USA

År 2022

Regissør Sara Dosa

Manusforfatter Shane Boris, Erin Casper, Jocelyne Chaput

Fotograf Pablo Alvarez-Mesa

Produsent Shane Boris, Sara Dosa, Ina Fichman

Med Katia Krafft, Maurice Krafft, Miranda July

Produksjonsselskap Sandbox Films

Distribusjon NonStop Entertainment, National Geographic Documentary Films

Spilletid 1t 33m

Språk Engelsk, Fransk

Undertekst Norsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 9 år

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?