tor. 01.09
18:15 - 19:56
Vega 3
lør. 03.09
20:45 - 22:26
Vega 3
søn. 04.09
20:45 - 22:26
Ringen 4

Lyd, performancekunst, matlaging og ernæring kjøres rundt i en miksmaster i Peter Stricklands herlig rare kulinariske kaos av en film, Flux Gourmet.

På et avsidesliggende herskapshus driver Jan Stevens (spilt av Game of Thrones’ Gwendolyn Christie) en residens for spesielt utvalgte kunstnere som bruker lyden fra matlaging som grunnlag for performancekunst. Kunstnerkollektivet bestående av Elle di Elle og hennes to teknikere Billy og Lamina er valgt ut for å bo der mens de utvikler kunsten sin. Men en kreativ uenighet mellom Jan og Elle utvikler seg, noe som fører til en stadig mer dysfunksjonell dynamikk beboerne imellom. Guiden vår i denne absurde verdenen er Stones; en avdanket gresk journalist med fordøyelsesproblemer som skal dekke kunstnernes opphold.

Strickland følger en stil som vil være kjent for de som har sett hans tidligere filmer som The Duke of Burgundy. Det sanselige og det erotiske, og forholdet mellom god og dårlig smak – her ganske så bokstavelig – utforskes med inspirasjonen fra europeisk 1970-talls skrekk og erotikk, med en underfundig humor som ligger konstant og bobler under overflaten.

Red.

Regissør

Peter Strickland debuterte som spillefilmregissør med Katalin Varga (2009) etter å ha regissert flere kortfilmer. Etter dette regisserte han Berberian Sound Studio (2012), The Duke of Burgundy (2015) og In Fabric (2018). Alle filmene er kritikerrost og har blitt vist på store internasjonale festivaler. I løpet av karrieren har Strickland utviklet en særegen stil med svært høyt detaljfokus – filmene hans har til og med egne parfyme-ansvarlige på settet – som alle trekker på inspirasjon fra europeisk 70- og 80-tallsfilm. Ved siden av filmkarrieren har han regissert en konsertfilm for Björk og laget flere radiostykker.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Land Storbritannia, USA, Ungarn

År 2022

Regissør Peter Strickland

Manusforfatter Peter Strickland

Fotograf Tim Sidell

Produsent Pietro Greppi

Med Gwendoline Christie, Asa Butterfield, Makis Papadimitriou, Ariane Labed

Distribusjon NonStop Entertainment

Spilletid 1t 41m

Språk Engelsk, Gresk, Tysk

Undertekst Norsk

Sjanger Drama, Skrekk, Komedie

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?