man. 29.08
20:30 - 22:26
Ringen 5
lør. 03.09
18:30 - 20:26
Ringen 6
søn. 04.09
20:15 - 22:11
Vega 3

Et overnaturlig kammerspill om konspirasjonsteorier, paranoia og besettelse.

Levi flytter inn i en billig leilighet i Hollywood Hills. Han får fort en god tone med naboen John. Én dag er de vitne til en overnaturlig hendelse i leiligheten Levi nylig har flyttet inn i, og de skjønner raskt at det å fange det overnaturlige fenomenet på film kan bli en lukrativ beskjeftigelse. De graver seg dypere og dypere ned i mysteriet og søken etter å forstå blir fort en besettelse for dem begge.

Justin Benson og Aaron Moorhead har de siste årene etablert seg som mestere på science fiction produsert på mikrobudsjetter, og Something In the Dirt føyer seg rett inn blant deres tidligere filmer. I tillegg til å ha skrevet, regissert, produsert og klippet filmen spiller de også de to hovedrollene i dette overnaturlige kammerspillet om paranoia, isolasjon og besettelse, om to personer på desperat søken etter en eller annen form for mening med livet.

Det som utvikler seg er et unikt karakterdrama om konspirasjoner og det å skape mening i det meningsløse, med en mørk underliggende humor. Og bak de tankevekkende, tidvis absurde, ideene filmen tar opp, ligger en rørende film om vennskap og utenforskap.

Red.

Regissør

Justin Benson og Aaron Moorhead har jobbet sammen som regissørduo helt fra starten, og har spesialisert seg på å lage science fiction og skrekkfilmer på små budsjetter. Deres to første spillefilmer, Resolution (2012) og Spring (2014), ble møtt med strålende kritikker, før de virkelig slo igjennom med The Endless (2018) som ble vist på Oslo Pix Filmfestival samme året. Ved siden av egne prosjekter har de også regissert episoder av Marvel-seriene Moon Knight (2022) og Loki (2021) og Netflix-serien Archive 81 (2022). Something In the Dirt hadde premiere på filmfestivalen i Sundance tidligere i år.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Land USA

År 2022

Regissør Justin Benson, Aaron Moorhead

Manusforfatter Justin Benson

Produsent Justin Benson, Aaron Moorhead, David Lawson Jr.

Med Justin Benson, Aaron Moorhead

Produksjonsselskap Rustic Films

Distribusjon NonStop Entertainment

Spilletid 1t 56m

Språk Engelsk

Undertekst Uten tekst

Sjanger Science Fiction, Drama, Skrekk

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?