tir. 30.08
16:15 - 17:57
Vega 2
ons. 31.08
21:00 - 22:42
Ringen 3

En blodig nytolkning av Carrie med dagens influenserkultur som bakteppe.

Cecilia har som ung voksen blitt en influenser på sosiale medier med stor påvirkningskraft som en form for selvhjelpsguru. Alt endrer seg når hun en dag møter barndomsvenninnen, Emma. Cecilia og Emma var bestevenner. Helt til Emma også ble venner med Alex, som konsekvent mobber Cecilia og gir henne kallenavnet «Sissy». Nå, ti år senere, inviterer Emma Cecilia til utdrikningslaget sitt, og den gamle konflikten mellom Cecilia og Alex blusser opp igjen, for bak Cecilias suksessfulle Instagram-fasade skjuler det seg en svært mørk bakhistorie.

Det som følger er en blodig skrekkfilm ispedd bekmørk humor, satt i et designerhjem i den australske «outbacken». Skuespillerne er jevnt over gode, men særlig Aisha Dee i rollen som Cecilia utmerker seg i sin evne til å perfekt balansere mellom sympatisk mobbeoffer og blodtørstig monster. Regissørene Hannah Barlow og Kane Senes har med Sissy laget en slags nytolkning av Carrie (1976) med dagens influenserkultur som bakteppe, full av sjokkerende vendinger, moralske gråsoner og en herlig bruk av praktiske slasher-effekter.

Regissør

Hannah Barlow er en skuespiller og filmskaper fra Sydney, Australia med utdanning fra National Institute of Dramatic Arts. Barlow har med Sissy laget sin andre spillefilm i samarbeid med Kane Senes – også regissør og manusforfatter fra Sydney – som hadde premiere på South By Southwest i Austin, Texas tidligere i år. Barlow og Senes regisserte i 2019 For Now som ble vist på flere internasjonale filmfestivaler.


Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Land Australia

År 2022

Regissør Hannah Barlow, Kane Senes

Manusforfatter Hannah Barlow, Kane Senes

Fotograf Steve Arnold

Produsent John De Margheriti, Lisa Shaunessy, Jason Taylor

Med Aisha Dee, Hannah Barlow, Emily De Margheriti, Yerin Ha, Daniel Monks, Lucy Barrett

Produksjonsselskap Arcadia, DEMS Entertainment, Dog Park Pictures

Spilletid 1t 42m

Språk Engelsk

Undertekst Uten tekst

Sjanger Skrekk, Komedie

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?