tir. 30.08
15:45 - 17:12
Ringen 6
fre. 02.09
21:15 - 22:42
Ringen 4
søn. 04.09
13:45 - 15:12
Ringen 4

En selvopptatt YouTube-stjerne prøver å vinne tilbake følgere ved å livestreame fra et hjemsøkt hus, men klarer å provosere mer enn sponsorer.

Shawn Ruddy livnærer seg på å gjøre tvilsomme stunts på YouTube. Etter et kontroversielt stunt har han vært uten sponsorpenger i seks måneder. For å vinne tilbake internetts oppmerksomhet skal han oppholde seg en natt i et hjemsøkt hus. Selv om Shawn frykter lite, er han genuint redd for spøkelser. Han tar med seg et arsenal av GoPro-kameraer, og låser seg inne i det barrikaderte huset. Via livestreamen følger vi den selvopptatte Shawn mens han vitser og skvetter av sin egen skygge. Men det tar ikke lang tid før han har provosert mektigere krefter enn YouTubes pengekran.

Joseph Winter, som regisserer filmen med kona Vanessa, spiller hovedrollen i denne grøsserkomedien som føyer seg inn i en lang rekke found footage-filmer. Vi skulle tro at denne formelen var brukt opp, men ved å utsette en oppmerksomhetssyk internett-personlighet for overnaturlige krefter over livestream har ekteparet Winter klart å gjøre noe originalt. Oppbygningen er genuint ekkel og nervepirrende, og det blir neppe bare Shawn som skriker høyt når ting begynner å skje.Deadstream er en herlig blanding av uhygge og humor med håndlagde spesialeffekter og dumme chat-kommentarer.

Kristoffer Holen

Regissør

Ekteparet Joseph og Vanessa Winter debuterer med Deadstream. Før det har de laget et par kortfilmer som alle involverer overnaturlige skapninger og praktiske effekter. Takket være pandemien fikk de en permittert spesialeffektmann fra en fornøyelsespark til å gjøre skapningene. De har fått til mye med svært lite ressurser.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Originaltittel Deadstream

Land USA

År 2022

Regissør Joseph Winter, Vanessa Winter

Manusforfatter Joseph Winter, Vanessa Winter

Fotograf Jared Cook

Produsent Jared Cook, Joseph Winter, Vanessa Winter, Melanie Stone

Med Joseph Winter, Melanie Stone

Produksjonsselskap Winterspectre Entertainmen

Distribusjon Blue Finch Films Releasing

Spilletid 1t 27m

Språk Engelsk

Undertekst Uten tekst

Sjanger Skrekk, Komedie

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?