tir. 30.08
21:00
Vega 3
fre. 02.09
21:00
Ringen 5
lør. 03.09
20:30
Vega 2

Unik skrekkfilmpastisj satt til Upper East Side i New York.

Venninnene Addie og Noelle flytter inn i en overraskende billig leilighet på Upper East Side på Manhattan. En dag banker en ukjent kvinne på døra og forteller Noelle at leiligheten deres tilhørte Jeffrey Epstein, og at han sannsynligvis har brukt den for å holde sexslaver innesperret.

Denne unike skrekk-komedien drar deg ned i et kaninhull av konspirasjonsteorier mens den utfolder seg som en pastisj på paranoia-sjangeren. Klare nikk i retning av Eyes Wide Shut kan ses, kombinert med inspirasjon fra 60- og 70-tallets konspirasjons-thrillere og skrekkfilm, men oppdatert for vår egen samtid. Filmen har satiriske stikk i absolutt alle retninger, og er aldri redd for å provosere seeren.

Dasha Nekrasova er regissør, manusforfatter og skuespiller i The Scary of Sixty-First. For flere er hun nok kjent for podcasten Red Scare som hun er vert for sammen med venninnen Anna Khachiyan. I sin fascinasjon for konspirasjonsteorier og kompromissløs provokasjon kan filmen ses som en videreføring av podcast-prosjektet.

Red.

Regissør

Dasha Nekrasova (f.1991) er født i Hviterussland, og vokst opp i USA. Hun er kjent som skuespiller og som vert for podcasten Red Scare. Som skuespiller er hun mest kjent fra HBO-serien Succession. The Scary of Sixty-First er hennes første film, og filmen vant prisen for beste debutfilm på filmfestivalen i Berlin i 2021.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Originaltittel The Scary of Sixty-First

Land USA

År 2021

Regissør Dasha Nekrasova

Manusforfatter Dasha Nekrasova, Madeline Quinn

Fotograf Hunter Zimny

Produsent Adam Mitchell, Mark H. Rapaport

Med Madeline Quinn, Betsey Brown, Dasha Nekrasova, Mark H. Rapaport

Produksjonsselskap Carnegie Hill Entertainment, Kinematics, Spacemakers Productions

Distribusjon NonStop Entertainment

Språk Engelsk

Undertekst Norsk

Sjanger Skrekk, Komedie

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?