man. 29.08
21:00 - 22:38
Vega 2
lør. 03.09
13:15 - 14:53
Ringen 5

Ei lita jente forsvinner sporløst i den spanske byen Elche, et samfunn der de fleste innretter sine liv etter teorier om UFO-er og andre overnaturlige fenomener.

Den lille jenta Vanesa er sporløst forsvunnet i den spanske byen Elche. Hennes mor Charo og tvillingsøster Verónica står fortvilte tilbake. Menneskene omkring dem engasjerer seg også i tragedien, men viser seg å være vel så opptatt av andre ting. I Elche florerer nemlig overtro og teorier om alskens overnaturlige fenomener. Charos bror er for eksempel ihuga medlem i en UFO-observasjonsklubb, og den alzheimers-rammede moren deres har lenge fungert som nabolagets medium og healer. Det skal vise seg at den kollektive overtroen skjuler noen svært så mørke hemmeligheter.

The Sacred Spirit er en lavmælt og elegant film om gruppementalitet og utnyttelse, som viser hvor langt mennesker kan være villige til å gå bare ens (over)tro er sterk nok. Ubehagelig tematikk til tross: Filmen er også full av befriende og mørk humor, særlig frembrakt av de eksentriske karakterene som befolker det lille samfunnet. Filmen er skutt på 16 mm film og har et svært gjennomtenkt filmfoto, noe som i tillegg gjør denne snurrige blandingen av drama, sci-fi og komedie til en fryd for øyet.

Johannes Holtmon

Regissør

Chema García Ibarra (f. 1980) er født i Elche, Spania. Han har skrevet og regissert en rekke prisbelønte kortfilmer, som The Attack of the Robots from Nebula-5 og Protoparticles. Siden 2015 har han også undervist i film ved filmskolen i Madrid. The Sacred Spirit er hans første helaftens spillefilm.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Originaltittel Espíritu Sagrado

Land Spania

År 2021

Regissør Chema García Ibarra

Manusforfatter Chema García Ibarra

Fotograf Ion de Sosa

Produsent Miguel Molina, Leire Apellaniz, Marina Perales, Xavier Rocher, Enes Erbay, Adán Aliaga

Med Llum Arques, Nacho Fernandéz, Rocío Ibáñez, Joanna Valverde

Produksjonsselskap Apellaniz y de Sosa, Jaibo Films, La Fabrica Nocturna Cinéma og Teferruat Film

Spilletid 1t 38m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Komedie

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?