tir. 30.08
21:00 - 22:07
Vega 2
lør. 03.09
21:00 - 22:07
Ringen 5

En herlig homoerotisk musikalkomedie annerledes enn noe du har sett før.

I Portugal, 2069 ligger Prins Alfredo for døden og mumler navnet Alfonse. Mange år tidligere, på 2010-tallet, er Alfredo en ung prins i 20-årene, og Portugal preges av konstante skogbranner rundt om i landet. For å løsrive seg fra foreldrene og for å gjøre noe med dette annonserer han at han ønsker å bli brannmann. Opplæringen skjer på en brannstasjon utenom det vanlige; Et særdeles homoerotisk miljø der de ansatte går ikledd designer-jockstraps, synger og danser, og iscenesetter nakne motiver fra klassiske malerier.

Det er her Alfredo møter Alfonse. Alfonse har ansvaret for opplæringen til Alfredo, noe som fort utvikler seg til en romanse. Regissør João Pedro Rodrigues’ forrige film, The Ornithologist, ble vist på Oslo Pix Filmfestival i 2017, og hans nyeste film er, som denne, noe helt utenom det vanlige. En sjangeroverskridende film som kombinerer science fiction med musikalkomedie, tettpakket av diskusjoner om alt fra kolonialisme, etnisitet og miljø, pakket inn i en herlig homoerotisk kjærlighetshistorie.

Regissør

João Pedro Rodrigues er en portugisisk filmskaper og kunstner som utforsker kjønn og lyst via refleksjoner over filmhistorie og filmsjangre gjennom dokumentar og i eksperimentell film. Han står bak flere kortfilmer og spillefilmer som er vist og har vunnet priser på flere av de største festivalene i verden. Han slo igjennom med O Fantasma som skapte stor kontrovers da filmen hadde sin verdenspremiere på filmfestivalen i Venezia i 2000. Hans forrige film, The Ornithologist, ble vist på Oslo Pix Filmfestival i 2017.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter Skeivt Kulturår

Originaltittel Fogo-Fátuo

Land Portugal

År 2022

Regissør João Pedro Rodrigues

Manusforfatter Paulo Lopes Graça, João Rui Guerra da Mata, João Pedro Rodrigues

Fotograf Rui Poças

Produsent João Matos, João Pedro Rodrigues, Vincent Wang

Med Mauro Costa, André Cabral, Oceano Cruz, Joel Branco

Produksjonsselskap Filmes Fantasma, House on Fire, Terratreme Filmens

Spilletid 1t 7m

Språk Portugisisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Komedie, Musikal

Format DCP

Aldersgrense 18

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?