ons. 31.08
15:30 - 17:12
Ringen 3
søn. 04.09
16:00 - 17:42
Ringen 4

22 fascinerende og mystiske augustdager på den portugisiske landsbygda i Miguel Gomes’ nye film.

Indie-stjerneregissør Miguel Gomes’ siste film (som han har laget sammen med Maureen Fazendeiro) er en suggererende opplevelse satt til den portugisiske landsbygda. Vi følger tre venner som sammen skal bygge opp et sommerfuglreservat. Filmen begynner den 21. august, for å så bevege seg i omvendt kronologisk rekkefølge (Tsugua er august baklengs). Et stykke inn i spilletiden når man blir introdusert for både regissørene og hele filmproduksjonen, kommer usikkerheten: Er dette en fiksjonsfilm, en dokumentar eller noe midt imellom?

Filmen beveger seg så inn i sjiktet mellom klassiske filmer om filmskapning (les: Truffaut's Natteffekt eller Fellini's 8 ½) og saktegående og poetiske indiefilmer med naturen i fokus, a la filmskapingen til thailandske Apichatpong Weerasethakul. Koronatiltak, manglende økonomiske midler og andre hverdagslige utfordringer kommer på bordet, men dette kommer aldri i veien for spenningen som knytter seg til den sparsomme informasjonen og mystikken rundt måten man blir presentert for hendelsene i filmen. Gjør deg for øvrig klar til å nynne på Frankie Valli & The Four Seasons’ The Night i lang tid etter at du har forlatt kinosalen!

Jon Sæter

Regissør

Maureen Fazendeiro (f. 1989) er en fransk regissør og manusforfatter bosatt i Lisboa. Hun står bak kort-dokumentarene Sol Negro (2019) og Motu Maeva (2014), som begge ble vist ved en rekke internasjonale filmfestivaler.

Miguel Gomes (f. 1972) er ansett som en av Portugals største filmskapere gjennom tidene. Han startet opp som filmkritiker, før han regisserte sin første kortfilm i 1999. Hans kanskje mest kjente film, Arabian Nights, ble vist Director`s Fortnight-seksjonen under filmfestivalen i Cannes i 2015.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Originaltittel Diários de Otsoga

Land Portugal

År 2021

Regissør Maureen Fazendeiro, Miguel Gomes

Manusforfatter Maureen Fazendeiro, Miguel Gomes, Mariana Ricardo

Fotograf Mário Castanheira

Produsent Sandro Aguilar, João Miller Guerra, Filipa Reis, Luís Urbano

Med Crista Alfaiate, Carloto Cotta, João Nunes Monteiro

Produksjonsselskap O Som e a Fúria, Uma Pedra no Sapato

Spilletid 1t 42m

Språk Portugisisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Eksperimentell, Komedie

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?