tir. 30.08
18:00 - 19:15
Ringen 3
ons. 31.08
16:00 - 17:15
Ringen 4
fre. 02.09
16:30 - 17:45
Vega 2

«Haute couture is such an amazing way of making people feel their best. I do appreciate tremendously fashion because it’s such an art» - Celine Dion.

Når kan man virkelig si at man har kommet seg på innsiden av moteverden? Tre fantastiske karakterer som alle er moteikoner på fulltid forsøker å gi oss svaret på spørsmålet, samtidig som de prøver å oppnå sine største drømmer.

Michelle Elie ikler seg mer ekstreme kreasjonen enn de fleste av oss og er et vandrende kunstverk til inspirasjon og glede for andre, men for henne selv tar det på for både kropp og sjel. Casey Spooner får haugevis av klær sponset fra de mest eksklusive klesdesignerne i verden og valfarter fra motefest til motefest, alltid med et champagneglass i hånden, men har selv ikke råd til å betale husleia. RuPaul’s Drag Race-vinneren Violet Chachki, på sin side, presser seg inn i trange korsetter i håp om å få tilbud om å gå på catwalken under Jean Paul-Gaultiers avskjedsshow.

Det vi får se i Fashion Babylon er et forfriskende ærlig og fascinerende innblikk i en verden som på samme tid er ufattelig brutal og endeløst glamorøs. Elie, Spooner og Violet møter på nedturer og oppturer, den neste mer absurd og ekstrem enn den forrige. Regissør Matarrese har selv arbeidet i motebransjen og klarer derfor å komme seg på innsiden som en ekte flue på veggen, og resultatet er en underholdende dokumentar om en overfladisk verden med langt mer dybde enn man ved første øyekast skulle tro.

Johanne Svendsen Rognlien

Regissør

Gianluca Matarresa er en italiensk manusforfatter, regissør og skuespiller bosatt i Frankrike. Han har lang erfaring fra manusforfatter og som regissør for TV og har laget flere dokumentarfilmer og kortfilmer. Blant dem er Everything Must Go (2019), som vant prisen for beste italienske dokumentar på filmfestivalen i Torino, og The Last Chapter (2021) som ble presentert i kritikeruken på filmfestivalen i Venezia hvor den vant Queer Lion Award.

Denne filmen inngår i

Pix on Art

Land Frankrike

År 2022

Regissør Gianluca Matarrese

Produsent Dominique Barneaud

Produksjonsselskap Bellota Films, Limonero Films

Spilletid 1t 15m

Språk Engelsk, Fransk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?