tor. 31.08
12:00 - 14:15
Ringen 3
fre. 01.09
17:45 - 20:00
Ringen 4
lør. 02.09
16:00 - 18:15
Vega 2

Ustyrlig vant meget fortjent prisen for beste nordiske film under årets Gøteborg Film Festival, og er et visuelt brilliant og gripende mesterstykke fra en av Danmarks mest lovende regissører.

Ikke ulikt Jack Nicholsons skjebne i Gjøkeredet (1975), blir mindreårige Maren (Koppel) på sviktende grunnlag sendt til en øy for utviklingshemmede kvinner i 1930-tallets Danmark. Her blir hun kjent med en rekke kvinner, som alle på sitt vis har fått sine drømmer og verdighet knust av den Nurse Ratched-aktige overlegen Wildenskov (Heinrichsen). Filmen er uhyre velspilt med flere av Danmarks aller dyktigste unge skuespillere på rollelisten, og en påminnelse om hvor uverdig psykisk sykdom har blitt behandlet i vår nære historie.

«Malou Reymanns ’Ustyrlig’ løfter på mesterlig vis et stykke fortrængt danmarkshistorie frem i lyset, så man græmmes. Men filmen er langt mere end en offerfortælling. Den slår også en knyttet næve for den personlige frihed – og for kærligheden mellem veninder, mødrene og deres børn.»
– Thea Torp, Soundvenue –

Jon Sæter

Regissør

Malou Reymann (f. 1988) er en dansk regissør og manusforfatter, født i Amsterdam. Hun har bakgrunn som skuespiller, og har vært å se i TV-seriesuksesser som Broen, Ørnen og Klovn. Hennes forrige film som regissør, En helt almindelig familie (2020), vant blant annet to Bodil-priser.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk fiksjon

Originaltittel Ustyrlig

Land Danmark

År 2022

Regissør Malou Reymann

Manusforfatter Malou Reymann, Sara Isabella Jønsson Vedde

Fotograf Sverre Sørdal

Produsent Matilda Appelin

Med Amalie Drud Abildgaard, Lene Maria Christensen, Danica Curcic, Jessica Dinnage, Aya Grann, Josephine Grau

Produksjonsselskap Nordisk Film Production

Distribusjon Nordisk Film Distribution

Spilletid 2t 15m

Språk Dansk, Svensk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?