tor. 31.08
20:30 - 22:39
Ringen 6
lør. 02.09
16:30 - 18:09
Ringen 6
søn. 03.09
13:15 - 14:54
Vega 1

To nyutdannede jordmødre forsøker å holde motet oppe i en hektisk arbeidshverdag i Léa Fehners nyeste spillefilm. MIDWIVES er et intenst, hjertevarmende og ikke minst relevant drama satt til en fransk barselavdeling.

Sofia og Louise, venner og romkamerater, har sin første dag på jobben som jordmødre sammen. Mens Sofia er klar fra første stund, har Louise en tøff start og egentlig nok med sine egne problemer, men ettersom ukene går kjenner begge like mye på presset. Jobben er uglamorøs og dårlig betalt, og selv i situasjoner der alt gjøres rett, kan ikke alle reddes. Likevel fortsetter de så godt de kan, og et spesielt bånd knyttes mellom de ansatte ved barselavdelingen.

Regissør Léa Fehner har utvilsomt ambisjoner om å tale de franske jordmødrenes sak: Midwives er usminket, ærlig og ikke minst menneskelig i sin skildring i en av de viktigste og vanskeligste jobbene i helsevesenet. Hun skildrer dette alvoret uten at det overskygger Midwives sine dramatiske og morsomme egenskaper som fiksjonsfilm. Resultatet er en filmopplevelse som både engasjerer og underholder.

«[Midwives is] just an exceptional movie in how it centers the human body and its requirements, and tells a deeply human story about what we risk when we don’t protect ourselves.»
– Sarah Manvel, Critic’s Notebook –

Denne filmen er støttet av Institut français de Norvège

Jenny Lund

Pix Politikk: Er det risikosport å føde i Norge?

MIDWIVES er en del av seksjonen Pix Politikk.

Sykehusene strammer inn og fødeavdelinger legges ned. Er det mulig å levere et sikkert og forsvarlig fødetilbud når effektivitet og prioritering må være det viktigste for sykehusene?

I forkant av visningen 31.08 diskuteres det hvordan man sikrer et stabilt, forutsigbart og godt fødetilbud for alle kvinner.

Les mer om arrangementet her.

Regissør

Léa Fehner (f. 1981) er en fransk manusforfatter og regissør. Hun har manusutdannelse fra La Fémis og har vunnet priser for alle spillefilmene hun har regissert. Fehner gjorde sin spillefilmdebut som regissør og medmanusforfatter av Silent Voice (2009) og fylte de samme rollene i sin neste film Ogres (2015). Midwives er hennes tredje film.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter Pix Politikk

Originaltittel Sages-femmes

Land Frankrike

År 2023

Regissør Léa Fehner

Manusforfatter Léa Fehner, Catherine Paillé

Fotograf Jacques Girault, Samuel Lahu

Produsent Grégoire Debailly

Med Khadija Kouyaté, Héloïse Janjaud, Myriem Akheddiou, Quentin Vernede, Tarik Kariouh

Produksjonsselskap Geko Films, ARTE FRance

Distribusjon Pyramide

Spilletid 1t 39m

Språk Fransk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?