tor. 31.08
21:00 - 22:33
Vega 1

Mariam er i midten av tjueårene og lever et utsvevende liv i Oslo. En dag ringer hennes fremmedgjorte storesøster med en sjokkerende beskjed: De må begrave faren for andre gang.

Dette bringer minnene tilbake til noen år tidligere – rett etter farens bortgang – da Mariam møtte opp høy i farens begravelse, og fikk latterkrampe på verst tenkelige tidspunkt. I skam flyttet hun fra bygda i Gudbrandsdalen til Oslo. Storesøsteren Katrine derimot har bodd alene med farens gullfisk i barndomshjemmet, og er nå opptatt av å rette opp i den forferdelige minnestunden og gi faren en verdig avskjed nummer to. Sammen må de to søstrene finne tilbake til hverandre etter både fysisk og psykisk avstand over flere år. Spørsmålet er bare om det er for sent?

I tillegg til Oslo er Fuckings Bygda skutt både i Ringebu og på Vinstra som er steder der regissøren selv har vokst opp. Produksjonen av filmen har i praksis vært gjennomført uten noen form for budsjettmidler, og er realisert gjennom kollektiv innsats bestående av engasjerte og nyutdannede individer.

Regissør

Frøydis Fossli Moe er en erfaren filmregissør med mastergrad innen filmregi fra Screen Academy Scotland og kunststudier fra OsloMet. Frøydis er kjent for å regissere filmer som resonnerer for publikums menneskelighet, portretterer ektefølte problemstillinger med håndholdt kamera og kjapp dialog.

Denne filmen inngår i

Indie: Oslo

Originaltittel Fuckings bygda

Land Norge

År 2023

Regissør Frøydis Fossli Moe

Manusforfatter Frøydis Fossli Moe, Maria Wiik

Fotograf Karoline Sødal Sellæg

Produsent Frøydis Fossli Moe, Maria Wiik

Med Mina Dale, Vilde Moberg, Maria Wiik, Gard Løkke, Lisa Jarli, Tani Dibasey, Brede Fristad

Produksjonsselskap Frøydis Fossli Moe, Maria Wiik

Spilletid 1t 13m

Språk Norsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?