tir. 29.08
18:15 - 19:42
Ringen 6
ons. 30.08
21:30 - 22:57
Ringen 6
tor. 31.08
18:00 - 19:27
Ringen 5

Teaterstjernen Adura Onashile gjør sin spillefilmregidebut med denne utforskningen av det spesielle forholdet mellom mor og datter. GIRL er en tosidig fortelling om det å vokse opp, men også det å legge fortiden bak seg.

Grace og Ama er mor og datter, men også hverandres beste, og eneste, venn. Alene bak lukkede dører føler de seg trygge, men rundt dem rår bekymringene. Under press fra sosialarbeideren deres går Grace med på å sende datteren tilbake til skolen. Mens Ama blir kjent med verden utenfor og tar de første stegene mot å bli voksen, må den allerede sårbare Grace navigere sin egen fortid for å unngå at hennes traumer ikke også blir datterens.

Girl er en visuell vakker, intim og lavmælt skildring av tunge temaer, løftet av strålende skuespillerprestasjoner fra Déborah Lukumuena og Le'Shantey Bonsu. Mor og datter spilles med bemerkelsesverdig følsomhet, som sammen med filmens nydelige musikk bringer regissør Onashile sitt minimalistiske, men potente, manus til live.

«It’s a poignant film that doesn’t get unnecessarily dark, instead choosing to highlight the importance of focusing on the light, asking for help and reminding us that the best version of yourself is one that feels safe and loved.»
– Claire Fulton, Loud and Clear –

Jenny Lund

Regissør

Adura Onashile er en britisk-nigeriansk skuespiller, dramatiker og regissør som holder til i Glasgow. Hun har tidligere regissert den prisbelønte kortfilmen Expensive Shit (2020), basert på hennes eget teaterstykke med samme navn, samt den den virtuelle teateropplevelsen Ghosts (2021). Girl er hennes første spillefilm.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Originaltittel Girl

Land Storbritannia

År 2023

Regissør Adura Onashile

Manusforfatter Adura Onashile

Fotograf Tasha Back

Produsent Ciara Barry, Rosie Crerar

Med Déborah Lukumuena, Danny Sapani, Le'Shantey Bonsu.

Produksjonsselskap Barry Crerar

Distribusjon New Europe Film Sales

Spilletid 1t 27m

Språk Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?