tor. 31.08
18:15 - 20:08
Vega 2
fre. 01.09
18:00 - 19:53
Ringen Supreme
søn. 03.09
18:00 - 19:53
Vega 2

Eieren av en pub i en by i Nord-England konfronterer lokalbefolkningens fiendtlige holdninger mot syriske flyktninger i dette politisk ladede og dypt humanistiske dramaet fra mesterregissøren Ken Loach.

The Old Oak er historien om en landsby i Nordøst-England i rask endring. Det en gang blomstrende samfunnet i landsbyen blir gradvis forlatt av de unge som har reist til større byer, gruven har stengt og innbyggerne føler seg utelatt av systemet. De som blir igjen sliter med å akseptere virkeligheten og prøver å holde gamle verdier i live. I mellomtiden er husene i landsbyen billige og tilgjengelige, noe som gjør den til det perfekte stedet for de syriske flyktningene som ankom Storbritannia de siste årene.

Ken Loach har kunngjort at Old Oak er hans siste film. Filmen konkurrerte om Gullpalmen i Cannes tidligere i år.

«If this is the end of the road for a British filmmaking great, it’s a thoughtful, heart-filled finale. British cinema’s old oak still stands tall.»
– Phil de Semlyen, Time Out –

Oriane Jolly

Regissør

Ken Loach (f. 1936) er en britisk filmskaper kjent for sine dypt menneskelige og minst like politiske filmer. Han debuterte som regissør med Ingen tårer for Joy i 1967, og har siden stått bak noen av de viktigste filmene i britisk filmhistorie. Han har vunnet flere priser gjennom karrieren, blant annet Gullpalmen for Jeg, Daniel Blake i 2016. The Old Oak er hans nyeste spillefilm, og hadde premiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Cannes i år.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Originaltittel The Old Oak

Land Storbritannia, Frankrike, Belgia

År 2023

Regissør Ken Loach

Manusforfatter Paul Laverty

Fotograf Robbie Ryan

Produsent Rebecca O'Brien

Med Dave Turner, Ebla Mari, Trevor Fox, Debbie Honeywood, Laura Lee Daly, Jordan Louis.

Spilletid 1t 53m

Språk Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?