man. 28.08
21:00 - 22:22
Vega 1
fre. 01.09
18:30 - 19:52
Vega 2
lør. 02.09
19:00 - 20:22
Ringen 6

Hvordan balanserer man det som er rett med det som er lovlig? Teaterregissør Tina Satter gjør en urovekkende og elegant filmdebut med dette lille, men slående, dokudramaet om den amerikanske varsleren Reality Winner.

Reality, 25 år gammel og med mange års erfaring som oversetter i det amerikanske luftvåpenet, kommer hjem fra en handletur til to ukjente menn utenfor huset hennes. De er FBI-agenter med ordre om å ransake hennes hus og eiendeler, mens hun selv skal avhøres. Dette er utgangspunktet for den sanne fortellingen Reality ønsker å formidle; en som sakte, men sikkert, kommer til syne gjennom samtalen.

Reality er et intimt og intenst dokudrama om varsleren Reality Winner. Det er en filmatisering av regissør Tina Satters skuespill Is This a Room? (2019), som i likhet med filmen henter dialogen direkte fra FBIs opptak av det faktiske avhøret med Winner. Sydney Sweeney, kjent blant annet fra TV-seriene Euphoria (2019-) og The White Lotus (2021-), spiller hovedrollen.

«In its elegant simplicity, its formal daring and superbly subtle and controlled performances, Tina Satter’s movie is surely one of the best at the Berlin film festival: an eerily gripping true-life drama concerning people who look like elaborately reanimated, hyperreal ghosts from the past.»
- Peter Bradshaw, The Guardian -

Jenny Lund

Regissør

Tina Satter (f. 1974) er en amerikansk manusforfatter og regissør innenfor teater og film. Hun står bak teaterkompaniet Half Straddle i New York, som ble grunnlagt i 2008. I 2020 fikk hun en Obie-pris for ideen bak og regien av skuespillet som Is This a Room? (2019). Samme år mottok hun Guggenheim-stipendet.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Originaltittel Reality

Land USA

År 2023

Regissør Tina Satter

Manusforfatter Tina Satter, James Paul Dallas

Fotograf Paul Yee

Produsent Riva Marker, Noah Stahl, Brad Becker-Parton, Greg Nobile

Med Sydney Sweeney, Josh Hamilton, Marchánt Davis

Produksjonsselskap Seaview Productions, 2 Sq Ft

Spilletid 1t 22m

Språk Engelsk

Undertekst Norsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 6

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?