tor. 31.08
17:30 - 19:21
Dansens Hus
lør. 02.09
18:30 - 20:21
Ringen 4

Ti år etter den ikoniske koreografen Pina Bausch gikk bort settes to av hennes mest kjente verker opp av dansere fra hennes opprinnelige kompani; det ene i Dresden, og det andre i Senegal. DANCING PINA følger hele prosessen frem til danseforestillingene.

I Senegal samles dansere med forskjellige dansebakgrunner fra ulike afrikanske land for å øve inn ett av Pinas verker. I Dresden øver det etablerte dansekompaniet Semperoper Ballet Company inn et annet. Felles for oppsetningene er de ekstremt krevende forberedelsene, der målet er å oppnå såpass mye kontroll over koreografien at man mister kontrollen og nærmest forsvinner inn i dansetrinnene.

Visning på Dansens Hus, torsdag 31.08

Visningen av DANCING PINA torsdag 31.08 kl. 17.30 vil være på Dansens Hus. De to andre visningene av filmen vil være i kinosal.

Regissør

Florian Heinzen-Ziob (f. 1984) er en tysk regissør og produsent, og har startet produksjonsselskapet Fontäne Film Production. Han har studert media og filmregi ved The Academy of Media Arts i Köln, og har regissert tre dokumentarfilmer; Original Copy (2015), German Class (2018) og Dancing Pina (2022).

Denne filmen inngår i

Pix on Art

Originaltittel Dancing Pina

Land Tyskland

År 2022

Regissør Florian Heinzen-Ziob

Manusforfatter Florian Heinzen-Ziob

Fotograf Enno Endlicher

Distribusjon Fontäne Film

Spilletid 1t 51m

Språk Tysk, Engelsk, Fransk, Portugisisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?