man. 28.08
20:45 - 22:27
Vega 2
lør. 02.09
21:15 - 22:57
Ringen 4

Se den enormt underholdende og fascinerende dokumentaren om en av verdens mest uutgrunnelige og mangefasetterte personer; den tyske regissøren, skuespilleren og renessansemennesket Werner Herzog.

Selv om ikke hver eneste Werner Herzog-film er vellykket, har alle filmene noe særegent ved seg. I denne filmen får vi bli bedre kjent med den tyske legendens tanker om egne filmer, inspirasjoner og ikke minst nærmere innblikk i de mange mytiske og elleville historiene rundt ham (stikkord: en kokt sko, luftgevær og ikke minst hat-/elskforholdet til Klaus Kinski). Klipp fra de utallige filmene og møter med Herzog selv, er supplert med intervjuer med blant andre Patti Smith, Chloé Zhao, Wim Wenders og Volker Schlöndorff. Dette er et must for Herzog-fans og et perfekt startskudd for alle som vil starte et dykk ned i en av filmhistoriens mest fascinerende karrierer.

Jon Sæter

Regissør

Thomas von Steinaecker (f. 1977) er en tysk dokumentarfilmskaper og manusforfatter, og er som Werner Herzog, fra Bayern. Han har tidligere laget dokumentarfilmer om blant andre komponistene Richard Strauss og Leonard Bernstein.

Denne filmen inngår i

Pix on Art

Originaltittel Werner Herzog: Radical Dreamer

Land Tyskland, Storbritannia

År 2022

Regissør Thomas von Steinaecker

Manusforfatter Thomas von Steinaecker

Fotograf Henning Brümmer

Produsent André Singer, Bernhard Von Hülsen, Maria Willer

Produksjonsselskap 3B-Produktion, Real Fiction Filmverleih, Spring Films

Distribusjon MetFilm Sales

Spilletid 1t 42m

Språk Engelsk, Tysk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 6

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?