tor. 01.09
18:15 - 19:43
Vega 2
søn. 04.09
15:45 - 17:13
Vega 3

Dardenne-brødrenes siste film er en studie i vennskapets kraft og Europas strenge immigrasjonspolitikk.

En ung gutt og en jente i tenårene har reist alene fra Afrika, henholdsvis Kamerun og Benin, til Belgia på jakt etter et bedre liv. Den unge gutten, Tori, får opphold basert på sin unge alder og jenta, Lokita, utgir seg for å være hans søster i håp om å også kunne bli i landet. Møtet med et stengt Europa der immigranter utnyttes på det groveste er dessverre altfor realistisk, og er utgangspunktet for Dardenne-brødrenes nyeste film som ble vist på filmfestivalen i Cannes tidligere i år.

Det sterke vennskapsbåndet mellom barna er fylt av kjærlighet og kontrasten til den harde virkeligheten er vond. Kjenner man til Dardenne-brødrenes filmer fra før av vet man nok litt hva som venter; her er det lite som løser seg uansett hvor mye filmens hovedkarakterer – mesterlig portrettert av de unge skuespillerne Pablo Schils og Joely Mbundu – kjemper for det.

På kun 88 min fortelles en historie om Europas strenge immigrasjonspolitikk som vi allerede vet mye om, men filmen sitter i kroppen lenge etter man forlater salen. Dette er en rasende film som ønsker å berøre. Og er det noe Dardenne-brødrene kan, så er det nettopp det.

Johanne Svendsen Rognlien

Regissør

Brødrene Dardenne, Jean-Pierre (f. 1951) og Luc (f. 1954), er to belgiske filmregissører som har arbeidet sammen på alle sine filmer. De regnes som de mest fremgangsrike regissørene i Belgia, og har blant annet vunnet to gullpalmer i Cannes for henholdsvis Rosetta (1999) og Barnet (2005).

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Internasjonal

Land Belgia

År 2022

Regissør Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Manusforfatter Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Fotograf Benoît Dervaux

Produsent Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne, Delphine Tomson, Denis Freyd

Med Pablo Schils, Joely Mbundu, Alban Ukaj, Tijmen Govaerts, Charlotte De Bruyne

Produksjonsselskap Les Films du Fleuve, ARCHIPEL 35, Savage Film

Spilletid 1t 28m

Språk Fransk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?