ons. 31.08
18:00 - 19:48
Vega 2
tor. 01.09
21:00 - 22:48
Ringen 5
lør. 03.09
18:15 - 20:03
Ringen 4

Filmadapsjonen av Stephen Karams Tony-vinnende skuespill om familien Blake inviterer deg på en Thanksgiving-middag du ikke vil si nei takk til.

Brigid Blake og kjæresten Richard har nettopp flyttet inn i en sliten leilighet i Chinatown på Manhattan. Før de har kommet skikkelig på plass har de invitert Brigids foreldre Erik og Deidra på middag sammen med bestemoren som har Alzheimer og søsteren Aimee som bor i Philadelphia. Gjør deg klar for en anspent Thanksgiving-middag der en rekke hemmeligheter kommer til overflaten i den lille arbeiderklassefamilien fra Pennsylvania.

Adapsjonen av det prisbelønte stykket ved samme navn er ført til lerretet av dramatikeren Stephen Karam og har et stjernelag av skuespillere på rollelisten som inkluderer; Amy Schumer, Beanie Feldstein, Steven Yeun, Richard Jenkins, Jayne Houdyshell og June Squibb. De filmatiske virkemidlene Karam og hans team har tatt i bruk gjør overføringen fra et kunstmedium til et annet svært vellykket.

Filmen, som hadde premiere under filmfestivalen i Toronto i 2021, er et reinspikka kammerspill der Brigid og Richard sin leilighet fungerer som en ekstra karakter i ensemblet. Det knirker i taket og drypper fra rør, og den nedslitte leiligheten fungerer som en ekstra karakter som manifesterer familiens lojalitet og tradisjoner, binder generasjoner sammen og viser den sterke kjærligheten de har til hverandre.

Johanne Svendsen Rognlien

Regissør

Stephen Karam (f. 1980) er en amerikansk dramatiker, manusforfatter og regissør. Hans teaterstykker Sons of the Prophet, en komedie om en libanesisk-amerikansk familie, og The Humans var begge finalister til Pulitzer Prize for beste drama i henholdsvis 2012 og 2016. I 2016 vant The Humans prisen for Beste stykke under Tony-utdelingen. Karam har skrevet og regissert filmadapsjonen av stykket.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Land USA

År 2021

Regissør Stephen Karam

Manusforfatter Stephen Karam

Fotograf Lol Crawley

Med Richard Jenkins, Jayne Houdyshell, Amy Schumer, Beanie Feldstein, Steven Yeun, June Squibb

Produksjonsselskap A24

Spilletid 1t 48m

Språk Engelsk

Undertekst Norsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?