man. 29.08
18:30 - 20:21
Vega 3
fre. 02.09
15:30 - 17:21
Ringen 6
lør. 03.09
12:45 - 14:36
Ringen 3

Intenst kammerspill med fantastiske Ann Dowd (The Handmaid's Tale) i en av hovedrollene.

I grenselandet mellom Lynne Ramsays gravalvorlige We Need to Talk About Kevin (2011) og Roman Polanskis dramakomedie Carnage (2011) finner man Fran Kranz imponerende regidebut, det intense kammerspillet Mass. To par møtes til samtale i en kirke flere år etter det ene parets sønn var skyld i at det andre parets sønn aldri nådde mer en ungdomsskolealder. Det som skal være en forsonende stund krever det ytterste av fire voksne mennesker som på hver sin måte har måtte håndtere en ufattelig tragedie som har forandret livene deres for alltid, og det hele blir tidvis en svært fiendtlig og opprivende opplevelse.

En film med stort sett bare én lokasjon og få karakterer krever det ytterste av sine skuespillere. Alle hovedrolleinnehaverne spiller på hele sitt register her. Spesielt Jason Isaacs (Harry Potter-franchisen) som offerets far, og BAFTA-nominerte Ann Dowd (The Handmaid's Tale) som den skyldiges mor er helt eminente i sine respektive roller, og gjør at Mass ikke slipper taket før lenge etter at lysene i kinosalen er skrudd på igjen.

Jon Sæter

Regissør

Fran Kranz (f. 1981) er en amerikansk film- og teaterskuespiller som debuterer som regissør med Mass. Han er aktuell som skuespiller i TV-serien Julia på HBO Max, og har tidligere vært å se i filmer som Cabin in the Woods (2011), The Village (2004) og Donnie Darko (2001).

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Originaltittel Mass

Land USA

År 2021

Regissør Fran Kranz

Manusforfatter Fran Kranz

Fotograf Ryan Jackson-Healy

Produsent Fran Kranz, Dylan Matlock, Casey Wilder Mott, J.P. Ouellette

Med Jason Isaacs, Martha Plimpton, Ann Dowd, Reed Birney

Produksjonsselskap 7 Eccles Street, Alturas Films

Distribusjon NonStop Entertainment

Spilletid 1t 51m

Språk Engelsk

Undertekst Norsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?