man. 29.08
20:45 - 22:35
Ringen 3
tir. 30.08
15:15 - 17:05
Ringen 5
ons. 31.08
20:30 - 22:20
Vega 3

En studie i sårbarhet og manipulasjon, og en ubehagelig skildring av hva som skjer når et menneske utnytter et annet.

Jamie Dacks Palm Trees and Power Lines, en videreutvikling av kortfilmen ved samme navn, er en svært ubehagelig skildring av hva som skjer når et menneske utnytter et annet på det groveste. Dack som hadde premiere med filmen på årets utgave av filmfestivalen Sundance vant prisen - vel fortjent - for beste regissør.

Filmen introduserer oss for den 17 år gamle Lea (Lily McInerny) som innleder et forhold med den dobbelt så gamle og karismatiske Tom (Jonathan Tucker). Grunnlaget er ikke så ulikt Sean Beakers Red Rocket som gikk på kino tidligere i år. Lea ser på Tom som løsningen for hverdagens kjedsommelighet, men klarer ikke se det skremmende taket Tom får på henne før det er for sent.

Dack tar seg god tid, noe som er avgjørende for å kunne fortelle historien såpass bra, og skaper rom for at hovedrolleinnehaverne får briljere på lerretet. Palm Trees and Power Lines er en studie i sårbarhet og manipulasjon som skaper en forståelse om hvorfor ting utvikler seg som de gjør. Det gjør det ikke bare til en utrolig god, men også til en viktig film.

Johanne Svendsen Rognlien

Regissør

Jamie Dack er en filmregissør med base i Brooklyn, New York. Kortfilmen Palm Trees and Power Lines hadde premiere på filmfestivalen i Cannes i 2018. Hennes kortdokumentar Penny & Dee har blitt vist på en rekke filmfestivaler. Langfilmen Palm Trees and Power Lines hadde premiere på årets utgave av filmfestivalen Sundance der Dack vant prisen for beste regissør i kategorien U.S. Dramatic Competition.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Land USA

År 2022

Regissør Jamie Dack

Manusforfatter Jamie Dack, Audrey Findlay

Fotograf Chananun Chotrungroj

Produsent Leah Chen Baker, Jamie Dack

Med Lily McInerny, Jonathan Tucker, Gretchen Mol

Produksjonsselskap Fiesta Island Films, Neon Heart Productions

Spilletid 1t 50m

Språk Engelsk

Undertekst Uten tekst

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?