ons. 31.08
20:00 - 21:36
Vega 1

Melankolske minner fra en far og datter på ferie i Tyrkia i den mest omtalte filmen under årets Cannes-festival.

En voksen Sophie husker tilbake til charterferien med den unge faren, Calum, i Tyrkia en gang på 90-tallet, da hun selv var elleve år. Lykkelige øyeblikk flyter over i melankolske minner i det som både blir en konfrontasjon og et kjærlighetsbrev til faren.

Charlotte Wells har i sin imponerende spillefilmdebut satt sammen en film som på overflaten fremstår som et enkelt, naturalistisk portrett av forholdet mellom en far og en datter, men som sakte pakker ut en kompleks og sterk historie når vi får en dypere forståelse for de to hovedkarakterene. På melankolsk vis avdekkes lag på lag med mening når vi, sammen med Sophie, utforsker hva barndomsminnene betød i øyeblikket, og hva hvilken mening de har fått i ettertiden.

Selv har hun beskrevet filmen som emosjonelt selvbiografisk, noe som forklarer den ektefølte råheten fortellingen har, som vil sette dype spor i alle som ser den. Aftersun var for mange høydepunktet på årets filmfestival i Cannes.

Filmen distribueres i Norge av Arthaus, som i år feirer 30-årsjubileum. Jubileet markeres med en etterfest på Ingensteds (Brenneriveien 9) onsdag 31. august kl. 21.30. Festen starter idet AFTERSUN-visningen er ferdig, og det er bare noen få minutters gange ned til Ingensteds fra Vega scene. Kom og ta en skål for å feire bursdag og filmfestival!

Mads Wølner Voss

Regissør

Charlotte Wells er en skotsk filmskaper bosatt i New York. Hun har av Filmmaker Magazine blitt trukket frem som en av de mest spennende nye uavhengige filmskaperne internasjonalt. Hun har skrevet og regissert kortfilmene Tuesday (2015), Laps (2017) og Blue Christmas (2017), Aftersun (2022) er hennes første spillefilm og hadde premiere i den prestisjefylte Kritikeruken under filmfestivalen i Cannes.

Denne filmen inngår i

Kun en sjanse!

Originaltittel Aftersun

Land Storbritannia

År 2022

Regissør Charlotte Wells

Manusforfatter Charlotte Wells

Fotograf Gregory Oke

Produsent Mark Ceryak, Amy Jackson, Barry Jenkins, Adele Romanski

Med Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall

Produksjonsselskap AZ Celtic Films, BBC Film, PASTEL, Screen Scotland, Tango Entertainment, Unified Theory

Distribusjon Arthaus

Spilletid 1t 36m

Språk Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb