lør. 03.09
21:15 - 22:52
Ringen 6
søn. 04.09
20:45 - 22:22
Ringen 5

Louise, Bjørn og datteren Agnes finner tonen med en nederlandsk familie på ferie i Toscana. Når de reiser for å besøke dem blir de raskt fanget i den lille familiens manipulative spill.

På en ferietur i Toscana møter det danske ekteparet Louise og Bjørn og datteren deres Agnes det nederlandsk paret Patrick og Karin og deres sønn, Abel. De finner kjapt tonen, og Patrick og Karin inviterer de til å komme på besøk. En stund senere følger den danske familien opp invitasjonen og drar til Nederland for å hilse på den lille familien. Det er et valg de kommer til å angre dypt på, og før de vet ordet av det er de fanget i Patrick og Karins manipulative spill.

Speak No Evil er av typen skrekkfilm som holder tilbake på de bombastiske virkemidlene til fordel for en snikende stemning som setter dype spor hos seeren. Regissør Christian Tafdrup har skrudd sammen en bekmørk, men også tidvis mørkt humoristisk, fortelling om skandinavisk høflighet som holder seg ulmende frem til et virkelig minneverdig klimaks.

Filmen kan beskrives som en kombo av Ruben Östlunds sosiale satiriske brodd og Michael Hanekes effektive ubehag, og den var blant de mest omdiskuterte og kritikerroste filmene på filmfestivalen i Sundance tidligere i år.

Mads Wølner Voss

Regissør

Christian Tafdrup (f. 1978) er en dansk skuespiller, regissør og manusforfatter. Speak No Evil er hans tredje spillefilm. Debutfilmen Forældre (2016) hadde verdenspremiere på Tribeca Film Festival, og hans andre film, En frygtelig kvinde (2017), var en stor suksess i Danmark og gikk på flere internasjonale filmfestivaler.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk fiksjon

Originaltittel Gæsterne

Land Danmark, Nederland

År 2022

Regissør Christian Tafdrup

Manusforfatter Christian Tafdrup, Mads Tafdrup

Fotograf Erik Molberg Hansen

Produsent Jacob Jarek

Med Morten Burian, Sidsel Siem Koch, Fedja van Huêt, Karina Smulders, Liva Forsberg, Marius Damslev

Produksjonsselskap Profile Pictures

Distribusjon Another World Entertainment

Spilletid 1t 37m

Språk Dansk, Engelsk, Nederlandsk

Undertekst Norsk

Sjanger Spenning, Skrekk

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?