ons. 31.08
15:30 - 17:11
Ringen 6
tor. 01.09
15:45 - 17:26
Ringen 4

Livet til en 12 år gammel jente blir snudd på hodet etter at hun helt tilfeldig vitner et brutalt og fatalt overfall.

«Vi må kjempe for å bevare barnet i oss selv», hevder regissør Del Kathryn Barton i et intervju.

Den 12 år gamle jenta, Blaze, blir vitne til et voldelig overfall og drap, og får livet sitt snudd på hodet. Faren (Simon Baker) er støttende, men hun må finne måter å forholde seg til og bearbeide det som har skjedd. Jenta finner trygghet hos fantasivennen sin – en fargerik drage. Men er dragens eksistens direkte lenket med drapet, eller har Blaze andre traumer hun får utløp for via den oppdiktede skapningen?

Blaze som hadde premiere på filmfestivalen Tribeca i juni er en film med mange lag. Filmen skildrer barndom, et barns fantasi og posttraumatisk stress. I tillegg utforsker den hvor lite ivaretatt barns interesser kan være i strafferettssaker. Filmen er også et slags svar på #metoo, hvor voldens omfattende natur blir understreket: Det som påvirker livet til én kvinne kan også forandre livet til en annen.

Filmen er visuelt slående og byr også på en rik musikalsk opplevelse fylt med musikk av fra Nick Cave til Soap & Skin – og Angel Olsen som filmens komponist – noe som bidrar til å gjøre Blaze til et menings- og fantasifullt mesterverk om barns bearbeidelse av traumer.

Maka Dolidze

Regissør

Den Sydney-baserte kunstneren, skulptøren og filmskaperen Del Kathryn Barton er født i 1972 i Australia. Barndomsårene hennes var preget av depresjon, og kunst har vært en form for terapi mot den. Hun er dobbeltvinner av den mest prestisjefylte portrettprisen i Australia – Archibald-prisen – i 2008 og 2013. Bartons visjonære malerier utforsker kvinnekroppen, dens natur og faser. Hennes kunstverk Sing Blood-Wings Sing fikk sin offentlige debut på galleriet i Melbourne i 2017. Den 10 meter lange serien med fem malerier kan ses i hennes nyeste film Blaze. Filmene hennes har blitt vist på filmfestivaler i Berlin, Melbourne og Sydney.


Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Land Australia

År 2022

Regissør Del Kathryn Barton

Manusforfatter Huna Amweero, Del Kathryn Barton

Fotograf Jeremy Rouse

Produsent Samantha Jennings, Kristina Ceyton

Med Simon Baker, Yael Stone, Josh Lawson

Produksjonsselskap Causeway Films, Fin design & Effects, Screen Australia, Mk2 films

Spilletid 1t 41m

Språk Engelsk

Undertekst Uten tekst

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?