tir. 30.08
20:45 - 22:30
Ringen 6
lør. 03.09
18:15 - 20:00
Vega 2

En sterk oppvekstskildring og fengslende thriller satt i motocross-miljøet i en fransk forstad.

Fransk motorfilm med premiere i Cannes vil kanskje få mange til å tenke på fjorårets Gullpalmevinner Titane av Julia Ducournau, og likhetene er der så absolutt; En ung sterk kvinne portrettert av en tøff dame som skal overleve i et ultramaskulint miljø, og finne sin plass. Lola Quivorons debutfilm, Rodeo, er likevel noe ganske annet enn Ducournaus «body horror» og metallfetisjering. Her får sosialrealismen en større plass når vi trer inn i motorcross-miljøet i Paris og blir kjent med den fryktløse Julia (Julie Ledru) som strever med å aksepteres i gutteklubben.

Regissør Quivoron har brukt flere år som fotojournalist og filmskaper på å få innpass i den franske rodeo-kulturen – adaptert fra amerikansk motocross – som er populær på fattige franske forsteder. Det merkes at hun er på innsiden av miljøet og filmen har nesten utelukkende ferske skuespillere på rollelisten som alle spiller svært overbevisende.

Rodeo er en film som ved første øyekast kan virke som en oppvekstskildring med velkjent formel om klasse, men utvikler seg etter hvert til å bli en fengslende thriller der Julia må satse alt for å overleve. Med Rodeo har Lola Quivorons markert seg på kartet som en interessant regissør å følge videre.

Johanne Svendsen Rognlien

Regissør

Lola Quivoron (f. 1989) er en fransk filmskaper fra Paris. Hun står bak kortfilmene Fils du loup (2015) og Au loin, Baltimore (2016) samt dokumentaren Headshot: Roulette russe (2020). Langfilmsdebuten Rodeo (2022) hadde premiere på filmfestivalen i Cannes der den vant juryprisen i seksjonen Un Certain Regard.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Originaltittel Rodéo

Land Frankrike

År 2022

Regissør Lola Quivoron

Manusforfatter Lola Quivoron

Fotograf Raphaël Vandenbussche

Produsent Charles Gillibert

Med Julie Ledru, Yannis Lafki, Antonia Buresi

Produksjonsselskap CG Cinéma

Spilletid 1t 45m

Språk Fransk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?