tir. 30.08
20:30 - 22:22
Vega 1
søn. 04.09
18:00 - 19:52
Vega 2

Léa Seydoux leverer en av sine beste rolletolkninger i nok en nydelig film fra Bergman Island-regissør Mia Hansen-Løve.

Som en vår tids Éric Rohmer har Mia Hansen-Løve de siste femten årene markert seg som Frankrikes mest finstemte skuespillerinstruktør. En Hansen-Løve film byr alltid på autentiske situasjoner som viser hvordan vi mennesker faktisk interagerer med hverandre, både i medgang og når livet butter imot. En vakker morgen er en av hennes beste filmer til nå, og Léa Seydoux gjør en av sine aller mest gripende rolleprestasjoner i rollen som alenemoren og tolken Sandra. Filmen vant Europa Cinemas Label-pris for Beste europeiske film under årets filmfestival i Cannes.

Siden mannen hennes døde, har Sandra stort sett konsentrert seg om jobben og datteren på ti år. I løpet av kort tid skjer det store forandringer i livet hennes. Parallelt med at hennes far, den forhenværende og høyt respekterte filosofiprofessoren Georg blir stadig dårligere av en Alzheimer-aktig sykdom innleder hun et forhold med den gifte Clément. Der forholdet til den en gang så ressurssterke faren svinner hen og etter hvert i all hovedsak dreier seg om å gi ham en verdig slutt på livet på et anstendig pleiehjem, utvikler forholdet til Clément seg sakte, men sikkert til noe som kan bli både sterkt og varig.

Jon Sæter

Regissør

Fransk-danske Mia Hansen-Løve (f. 1981) startet sin karriere i filmbransjen som skuespiller før hun i 2004 debuterte som regissør med spillefilmen All Is Forgiven i 2007. Hun har regissert to kortfilmer og åtte spillefilmer, hvor Eden (2014), Dagen i morgen (2016) og Bergman Island (2021) må regnes blant høydepunktene så langt.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Internasjonal

Originaltittel Un beau matin

Land Frankrike

År 2022

Regissør Mia Hansen-Løve

Manusforfatter Mia Hansen-Løve

Fotograf Denis Lenoir

Produsent Philippe Martin, Gerhard Meixner, David Thion

Med Léa Seydoux, Pascal Greggory, Melvil Poupaud, Nicole Garcia

Produksjonsselskap Les Films Pelléas

Distribusjon Another World Entertainment

Spilletid 1t 52m

Språk Fransk

Undertekst Norsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?