lør. 03.09
15:45 - 17:22
Vega 1
søn. 04.09
21:15 - 22:52
Ringen 6

Møt den revolusjonerende artisten, Sinéad O’Connor, som var forut sin tid i feministkampen i form av tidløs musikk og sterkt pågangsmot.

Om du enten er politisk engasjert, en musikkelsker eller bare rett og slett savner en god dokumentar trenger du ikke å se en annen vei enn opp mot lerretet. Bli med inn i Irlands mørke fortid i skapelsen av en stemme som skulle fylle landet med lys.

Nothing Compares viser et ekte og nært portrett av den kjente artisten Sinéad O’Connor. Elsket og hatet, tok hun verden med storm med sin musikk og uttrykksform. Med inspirasjon fra de store, som Bob Dylan, var likevel hennes drøm aldri å bli en popstjerne.

Musikkverden ønsket at hun skulle falle inn i det stereotypiske popidolet, spare til langt hår, avslørende klær og skrive sanger som ikke utfordret noe. Med hennes egne ord, forteller hun om hvordan hun forlot et patriarkalsk land og ønsket ikke å ta drit fra noen når hun aldri hadde gjort det fra systemet, faren eller noen andre.

Få et innblikk i hvordan en av verdens største artister fikk sin kampånd og hva det ville koste henne å aldri gi opp krigen.

Julie Trulsvik Rasmussen

Regissør

Den prisbelønte regissøren Kathryn Ferguson er ansvarlig for mesterverket i portrettet av Sinéad O'Connor. Hennes tidligere arbeid har blitt vist globalt på flere plattformer, blant annet BBC, UN Women og Nowness.

Denne filmen inngår i

Pix on Art

Land Irland, Storbritannia

År 2022

Regissør Kathryn Ferguson

Manusforfatter Eleanor Emptage, Kathryn Ferguson, Michael Mallie

Fotograf Luke Jacobs

Produsent Eleanor Emptage, Michael Mallie

Distribusjon Showtime

Spilletid 1t 37m

Språk Engelsk

Undertekst Uten tekst

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?