ons. 31.08
15:45 - 17:35
Ringen 5
tor. 01.09
20:45 - 22:35
Vega 3

En sterk hyllest til motstand på mikronivå, satt i Donetsk-regionen i Ukraina i kjølvannet av nedskytingen av et passasjerfly i 2014.

Vi befinner oss i Donetsk-regionen i øst-Ukraina, i juli 2014. Paret Irka og Tolik venter sitt første barn og er spent på fødselen, men når et fly styrter like i nærheten rives de ut av den lille bobla. Alt endrer seg for det unge paret. Væpnede styrker er på vei mot området og pårørende av de omkomne søker til vrakrestene som del av en slags pilgrimsferd. Irka og Tolik blir nødt til å ta stilling til om de ønsker å forbli boende eller la seg evakuere før byen overtas av væpnede styrker.

Klondike baserer seg på virkelige hendelser – Malaysia Airlines-flyvningen som ble skutt ned i øst-Ukraina 17. juli 2014 – og tar i bruk en surrealistisk, tålmodig anspent stemning for å fortelle historien om paret som er bosatt like ved stedet tragedien tok plass. I fortellingen om paret som tviholder på hjemmet sitt midt i et konfliktområde med stadig økende spenning portretteres en sterk hyllest til menneskelig motstand på mikronivå.

Red.

Seksjonen er støttet av Fritt ord og Bergesensstiftelsen og gjøres i samarbeid med Helsingforskomiteen, Redd barna og Ukrainett (Norwegian Network for Research on Ukraine).

Regissør

Maryna er Gorbach begynte studiene sine ved Kyiv National I. K. Karpenko-Kary Theatre, Cinema and Television University i Ukraina før hun tok en mastergrad ved Andrzej Wajda Master School of Film Directing i Polen. Før Klondike regisserte hun tre spillefilmer med ektemannen Mehmet Bahadir Er.

Denne filmen inngår i

I kryssilden

Originaltittel Klondike

Land Ukraina, Tyrkia

År 2022

Regissør Maryna er Gorbach

Manusforfatter Maryna er Gorbach

Fotograf Sviatoslav Bulakovskyi

Produsent Maryna er Gorbach, Mehmet Bahadir Er, Sviatoslav Bulakovskyi

Med Oksana Cherkashyna, Sergey Shadrin, Oleg Shcherbina, Oleg Shevchuk

Produksjonsselskap KEDR FILM / PROTIM V.P

Spilletid 1t 40m

Språk Ukrainsk, Russisk, Nederlandsk, Tsjekkisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?