tir. 30.08
20:30 - 22:40
Birkelunden

Beyoncé, Mariah Carey, Christina Aguilera, LeAnn Rimes. Enhver amerikansk sangerinne med respekt for seg selv burde ha sin egen spillefilm. Det mener i hvert fall vi. Hver dag klokka 20:30 viser vi filmer om fierce damer med store stemmer.

En filmserie som fokuserer på store kvinnelige artister begynne med den udiskutable dronningen, Beyoncé.

Dreamgirls var ikke skuespiller-debuten til Beyoncé, da hun hadde spilt i en rekke filmer før, kanskje best kjent var hun for rollen som Foxxy Cleopatra i den tredje Austin Powers-filmen, Austin Powers in Goldmember (2002). Likevel var Dreamgirls et viktig vendepunkt. Den prestisjefylte musikalen basert på Broadway-musikalen ved samme navn er første gang hun var med i en høyprofilert Oscar-film.

Filmen er en fiksjonell tolkning av historien om bandet The Supremes og følger karrieren deres på 60- og 70-tallet. I rollene som bandmedlemmene finner vi Beyoncé, Jennifer Hudson og Anika Noni Rose. Filmen ble varmt mottatt da den hadde premiere i 2006 og var nominert til flere Oscar. Særlig Hudson fikk sitt store gjennombrudd i filmen, og vant en oscar for prestasjonen i filmen.

Red.

Stjerner i sikte

Fra tirsdag 30. august til fredag 2. september kl. 20:30 inviterer vi til daglig gratis utekino på Schous plass med filmer om noen av de største stjernene fra den amerikanske popmusikken.

Denne filmen inngår i

Utekino på Birkelunden

Land USA

År 2006

Regissør Bill Condon

Manusforfatter Bill Condon

Fotograf Tobias A. Schliessler

Med Beyoncé, Jamie Foxx, Eddie Murphy, Danny Glover, Jennifer Hudson, Anika Noni Rose.

Spilletid 2t 10m

Språk Engelsk

Undertekst Norsk

Sjanger Musikal, Drama

Format Bluray

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?