ons. 02.06
20:45 - 22:30
Vika 3
fre. 04.06
18:00 - 19:45
Vega 1
søn. 06.06
20:30 - 22:15
Vega 1

I staten New York på 1800-tallet møtes to ektepar. Abigail (Katherine Waterston) og Dyer (Casey Affleck) sørger over barnet de nettopp har mistet når Tallie (Vanessa Kirby) og Finney (Christopher Abbott) bosetter seg på gården ved siden av. Begge kvinnene føler seg utilfreds i sine ekteskap, og utvikler fort et nært vennskap – et forhold som gradvis blir dypere, mer intimt og lidenskapelig.

Etter å ha fungert som manusforfatter på partneren Brady Corbets filmer Vox Lux og Childhood of a Leader, er Mona Fastvold tilbake i registolen for første gang siden debutfilmen Søvngjengeren (2014), som etablerte henne som en av de mest interessante nye stemmene i norsk film. The World to Come hadde sin verdenspremiere under filmfestivalen i Venezia i fjor, hvor den var nominert til Gullløven og mottok Queer Lion-prisen, i tillegg til strålende kritikker.

De maleriske bildene, skutt på 16mm-film, bidrar til en uhyre stemningsfull fremstilling av den landlige, værbitte amerikanske østkysten, og resultatet er en taktil og sanselig – men også hjerteskjærende – kjærlighetshistorie.

Atli Bjarnason

Regissør

Mona Fastvold (f. 1981) en norsk filmregissør, manusforfatter og skuespiller fra Oslo. Hun spillefilmdebuterte som regissør med Søvngjengeren (2014), og har i tillegg regissert en rekke musikkvideoer, for blant annet Razika, Sondre Lerche og The Megaphonic Thrift.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Internasjonal Kinovisninger

Land USA

År 2020

Regissør Mona Fastvold

Manusforfatter Ron Hansen, Jim Shepard

Fotograf André Chemetoff

Produsent Casey Affleck, Margarethe Baillou, David Hinojosa, Pamela Koffler, Whitaker Lader

Med Katherine Waterston, Vanessa Kirby, Christopher Abbott, Casey Affleck

Distribusjon SF Norge

Spilletid 1t 45m

Språk Engelsk

Undertekst Norsk

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?