tor. 03.06
18:30 - 20:14
Vega 3
fre. 04.06
17:30 - 19:14
Vika 3
fre. 04.06
21:00 - 22:44
Vega 2
lør. 05.06
21:00 - 22:44
Vega 2

Den nyeste filmen til forfatter, kunstner og indie-regissør Miranda July er en rørende og original komedie satt til Los Angeles. Theresa (Debra Winger) og Robert (Richard Jenkins) har brukt 26 år på å trene opp sin eneste datter, Old Dolio (Evan Rachel Wood), til å svindle og stjele ved enhver anledning. Trioen fremstår mer som en litt mislykket bande enn en familie, og småskala-svindelen deres er preget av et nøye innøvd lagspill der den moderate gevinsten deles likt dem imellom. Under en litt forhastet «operasjon» møter de den forfriskende normale optikerassistenten Melanie (Gina Rodriguez), som fascineres av de geskjeftige kjeltringene. Med Melanie på laget blir Dyne-familiens lukkede verden med ett snudd på hodet, og levemåten deres begynner å slå sprekker.

Som i Julys tidligere filmer, Me and You and Everyone We Know og The Future er det et knippe mildt sagt skrudde, men elskelige karakterer vi presenteres for i Kajillionaire. De bisarre miljøene er likeledes preget av Julys umiskjennelige «quirkiness» – det tyter bokstavelig talt rosa såpeskum ut av veggene. Samtidig inneholder fortellingen også mørkere undertoner som gir seg til kjenne etter hvert som Melanie introduserer Old Dolio for en ukjent verden av intimitet, omsorg – og uavhengighet?

Ida Gulbrandsen

Regissør

Miranda July (f. 1974) er en amerikansk filmskaper, skuespiller, forfatter og kunstner. Hun har tidligere regissert spillefilmene The Future (2011) og Me and You and Everyone We Know (2005), som vant Camera d'Or-prisen i Cannes og en jurypris ved filmfestivalen i Sundance. Hun har blant annet gitt ut novellesamlingen Ingen hører til her mer enn du (2008) og romanen The First Bad Man (2015).

Denne filmen inngår i

Kinovisninger

Land USA

År 2020

Regissør Miranda July

Manusforfatter Miranda July

Fotograf Sebastian Winterø

Produsent Dede Gardner, Youree Henley, Jeremy Kleiner

Med Evan Rachel Wood, Richard Jenkins, Debra Winger, Gina Rodriguez

Produksjonsselskap Annapurna Pictures, Plan B Entertainment

Spilletid 1t 44m

Språk Engelsk

Undertekst Utekstet

Sjanger Komedie, Drama

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?