31. mai - 06. jun.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 31. mai

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Den britisk-pakistanske rapperen Zed får beskjed om at en større artist ønsker å ha ham med på turné. Alt ligger til rette for det etterlengtede internasjonale gjennombruddet. Like før turnéen starter kommer imidlertid skrekkmeldingen: Zed har en autoimmun muskelsykdom. Diagnosen truer med å snu livet hans på hodet, og – ikke minst – legge stjernedrømmen i grus. I stedet for å reise fra scene til scene forflyttes han mellom sykehussengen og familiens hjem i London, og blir tvunget til å konfrontere sitt selvbilde, ambisjoner, familie og kulturelle opphav.

Riz Ahmed, som i år ble Oscar-nominert for sin hovedrolle i en annen musikkorientert film, Sound of Metal, bringer eksplosiv energi til rollen som Zed. Ahmed har i alle år dyrket en sidekarriere som rapper, noe han virkelig får vist frem i denne filmen, og den heseblesende fremføringen og de spisse, politiske tekstene gjenspeiles i filmens uttrykk. Mogul Mowgli er en film med mye på hjertet og lidenskapelig fortellertrang – dette er en sår og gripende skildring av en mann i forfall, men samtidig et overflødighetshorn av lekne og innovative fortellergrep, slående symbolbruk og et arsenal av moderne og tradisjonelle kulturuttrykk som blandes på elektrisk vis.

Atli Bjarnason

Regissør

Bassam Tariq (f. 1986) er en amerikansk filmskaper med opprinnelse fra Karachi i Pakistan. Han står bak en rekke kortfilmer og dokumentarer. Mogul Mowgli er hans spillefilmdebut, og hadde verdenspremiere under Berlinalen i 2020.

Denne filmen inngår i

Oslo Grand Pix: Internasjonal

Land Storbritannia, USA

År 2020

Regissør Bassam Tariq

Manusforfatter Riz Ahmed, Bassam Tariq

Fotograf Annika Summerson

Produsent Riz Ahmed, Thomas Benski, Bennett McGhee, Michael Peay

Med Riz Ahmed, Alyy Khan, Sudha Bhuchar, Aiysha Hart, Kiran Sonia Sawar

Produksjonsselskap Pulse Films, Left Handed Films

Spilletid 1t 30m

Språk Engelsk, Urdu

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?