Rocks er en energisk, høylytt og livlig jente på 15 år som bor i øst-London sammen med moren og lillebroren Emmanuel. I vennegjengen er hun en naturlig leder, og på fritiden jobber hun seg opp og frem som makeup-artist på Instagram.

En dag da Rocks kommer hjem fra skolen ligger det bare en lapp igjen etter moren. På denne står det at moren deres har dratt for å få seg en liten pause. Rocks og lillebroren vet ikke når eller om hun kommer tilbake. Til tross for de mange voksne taktene hennes er ikke Rocks gammel nok til å bli aleneforsørger. Kan de klare seg selv, og hvordan skal de unngå å bli tatt av barnevernet? Med god hjelp av venninnene, forsøker hun å finne en løsning.

Rocks er en hjerteskjærende, vittig, og sterk coming of age-film om det å vokse opp under harde kår i dagens London, og om viktigheten av familie og venner. Regissør Sarah Gavron jobbet tett med de unge amatørskuespillerne om å utvikle filmen, som resulterte i en velfortjent BAFTA-pris for beste casting samt priser for beste film og hele tre skuespiller-priser ved British Independent Film Awards.

Regissør

Sarah Gavron (f. 1970) er en britisk filmregissør. I tillegg til spillefilmene Brick Lane (2007) og Suffragette (2015), har hun regissert flere kortfilmer, TV-serier og den fullengdes dokumentaren Village at the End of the World (2013). Hennes nyeste film Rocks hadde premiere under Toronto International Film Festival i 2020.

Denne filmen inngår i

Transformasjon

Land Storbritannia

År 2019

Regissør Sarah Gavron

Manusforfatter Theresa Ikoko, Claire Wilson

Fotograf Hélène Louvart

Produsent Ameenah Ayub Allen, Faye Ward

Med Bukky Bakray, Kosar Ali, Shaneigha Greyson, D’Angelou Osei Kissiedu, Ruby Stokes, Sarah Niles

Produksjonsselskap Fable Pictures

Distribusjon Arthaus

Spilletid 1t 33m

Språk Engelsk

Undertekst Norsk

Sjanger Drama

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?