Femten år gamle Lyz har ett mål: å havne øverst på pallen i europamesterskapet i slalom. Hun er tatt ut til en prestisjefylt treningsleir for ungdomsutøvere, og skal tilbringe de neste månedene i en søvnig alpelandsby sammen med en gjeng, unge, lovende og hormonelle lagkamerater.

Lyz er en av de ungdommene som i fravær av støttende foreldre tidlig har lært å klare seg selv, ved hjelp av et hardt ytre og stålvilje. Når treneren Fred gir henne en bøtte med proteinpulver og beskjed om at hun henger etter de andre på laget, bestemmer hun seg for å gi jernet. De gode resultatene gir avkastning, og snart inntar hun posisjonen som Freds protesjé. I mangel av andre, stabile voksenpersoner blir han Lyz’ livline, og overøser henne med sårt tiltrengt anerkjennelse. Men, den ekstra oppmerksomheten utvikler seg etter hvert til en usunn og destruktiv relasjon mellom trener og utøver.

Slalom viser både euforien i vinnerøyeblikket og desperasjonen i det å være fanget i andres forventninger, men dette er alt annet enn en klassisk sportsfilm. Til tross for et kjølig, visuelt uttrykk er dette en film med sterk nerve, og en mesterlig eksponering av skjøre relasjoner og maktmisbruk.

Ida Gulbrandsen

Regissør

Charlène Favier (f. 1984) er en fransk filmprodusent, skuespiller og regissør. Hun grunnla som 24-åring sitt eget produksjonsselskap, Charlie Bus Production. Hun ble uteksaminert fra manuslinjen ved FEMIS i 2015 og har regissert flere kortfilmer og dokumentarer. Debutfilmen Slalom bygger på Faviers egne erfaringer fra toppidrett.

Denne filmen inngår i

Transformasjon

Originaltittel Slalom

Land Frankrike, Belgia

År 2020

Regissør Charlène Favier

Manusforfatter Charlène Favier, Antoine Lacomblez

Fotograf Yann Maritaud

Produsent Edouard Mauriat

Med Noée Abita, Jérémie Renier, Marie Denarnaud, Muriel Combeau

Produksjonsselskap Mille et Une Productions

Spilletid 1t 32m

Språk Fransk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?