lør. 05.06
13:00 - 14:26
Vega 1
lør. 05.06
21:15 - 22:41
Vika 1
søn. 06.06
19:00 - 20:26
Vega 3

Dypt inne i skogen i den italienske regionen Piemonte vandrer en gruppe menn i 80-åra på leting etter verdens dyreste ingrediens. Sammen med sine lojale, firbente bestevenner jakter de dag og natt på den hvite Alba-trøffelen – en jakt som viser seg å være både farlig, svært konkurransedrevet og totalt avhengighetsskapende.

The Truffle Hunters, regissert av Michael Dweck og Gregory Kershaw, lar fokuset hvile på de dedikerte trøffeljegerne – de siste av sin sort – som har nedarvet kunnskapen gjennom generasjoner, men som er hemmelighetsfulle når de blir bedt om å dele hvordan de finner trøflene. Vi får også oppleve hvordan sleipe mellommenn tjener skyhøye summer på å selge trøflene videre til butikker og gourmetsultne ganer ettersom tilbudet stadig blir mindre og etterspørselen bare øker.

Publikumsfavoritten fra årets filmfestival i Tromsø tar de eldre herremennene og hundene deres på alvor. På samme tid har dokumentaren en god porsjon humor, blant annet i portretteringen av forholdet mellom eier og trofast hjelper, som får kongelig oppvartning når det kommer til stell og mat. Det er bare å lene seg tilbake og nyte denne lille lekkerbiskenen av en film.

Johanne Svendsen Rognlien

Regissør

Michael Dweck (f. 1957) er en amerikansk billedkunstner og filmskaper. I 2003 ble han den første levende fotografen med en soloutstilling på Sotheby’s, men de seneste årene har han jobbet med film. Hans første helaftens dokumentar The Last Race hadde premiere under filmfestivalen i Sundance i 2018, mens The Truffle Hunters, som er co-regissert med Gregory Kershaw, hadde premiere ved samme festival i 2020. Kershaw er både regissør og fotograf, og co-regisserte også The Last Race med Dweck.

Denne filmen inngår i

Kinovisninger

Land USA, Hellas, Italia

År 2020

Regissør Michael Dweck, Gregory Kershaw

Manusforfatter Michael Dweck, Gregory Kershaw

Fotograf Michael Dweck, Gregory Kershaw

Produsent Michael Dweck, Gregory Kershaw, m.fl.

Med Piero Botto, Sergio Cauda, Maria Cicciù

Produksjonsselskap Beautiful Stories, Artemis Rising Foundation, Bow and Arrow Entertainment, Faliro House Productions, Frenesy Film Company, Go Gigi Go Productions, Park Pictures

Spilletid 1t 26m

Språk Italiensk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?