31. mai - 06. jun.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 31. mai

Denne filmen vises på vår digitale festival.

I sentrum for den klassiske romanen Døden i Venedig, og Luchino Viscontis filmaterisering fra 1971, står en eldre manns besettelse av en ung, slående vakker gutt. Etter en omfattende castingprosess finner Visconti den perfekte gutten i den svenske 15-åringen Björn Andrésen, som regissøren presenterer for verden som «verdens vakreste gutt». Over natten har Björn blitt en verdensstjerne og sexobjekt. Kort etter lanseres han som et vestlig popidol i Japan. Mediesirkuset beskriver han senere som «et levende mareritt».

I The Most Beautiful Boy in the World ser Björn tilbake på et merkverdig liv – depresjon, alkoholproblemer og personlige tragedier har satt sitt preg på ham, og det hele begynte med en stjernestatus som han aldri egentlig ønsket seg. Kristina Lindström og Kristian Petris dokumentar viser tydelig baksiden av denne medaljen, og kaster ikke minst nytt lys over den destruktive effekten som kunsten og popkulturens tendens til objektivisering kan ha. The Most Beautiful Boy in the World er et sårt portrett av et falmet ikon, men også en svært interessant utforskning av kunstens fiksering på skjønnhet, og det betydelige avtrykket som begjæret etter og beundringen av Björn Andrésens fagre ansikt har satt i internasjonal popkultur.

Atli Bjarnason

Regissør

Kristina Lindström (f. 1957) og Kristian Petri (f. 1956) er svenske filmskapere, forfattere og journalister. Lindström var i 2000-2010 sjef for Svensk Televisions kulturredaksjon, og har mottatt en rekke priser for sine bøker og dokumentarer. Petri har regissert flere spillefilmer, dokumentarer og tv-serier, og blitt Guldbagge-nominert fem ganger.

Denne filmen inngår i

Oslo Grand Pix: Nordisk dokumentar

Land Sverige

År 2021

Regissør Kristina Lindström, Kristian Petri

Manusforfatter Kristina Lindström, Kristian Petri

Fotograf Erik Vallsten

Produsent Stina Gardell

Med Björn Andrésen, Annike Andresen, Silva Filmer

Produksjonsselskap Mantaray Film

Distribusjon Another World Entertainment

Spilletid 1t 33m

Språk Engelsk, Svensk, Fransk, Italiensk, Japansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?