man. 31.05
08:00 - 09:38

Middelklassens evige higen etter økonomiske og kulturelle identitetsmarkører og behov for å skille seg ut fra arbeiderklassen er behørig beskrevet på film, og da spesielt i USA. I Bad Tales er handlingen derimot lagt til en tilsynelatende søvnig forstad til Roma, hvor naboene Bruno og Pietro kappes om å ha de flinkeste barna, den fineste bilen og de mest vulgære kommentarene om de lokale damene. I sin selvsentrerte jakt på bekreftelse ignorerer de voksne at noe er i ferd med å skje med barna deres.

På samme måte som David Lynch (Blue Velvet) og Sofia Coppola (The Virgin Suicides), tar brødrene D’Innocenzo for seg et drabantbysamfunn hvor alt tilsynelatende virker i orden på overflaten, men der en underliggende følelse av uhygge brer seg etter hvert som handlingen skrider fram. Med tydelig inspirasjon fra landsmannen Matteo Garrones burleske filmer, er Bad Tales et strålende eksempel på en skremmende og komisk fabel om menneskets mindre flatterende sider.

Jon Sæter

Regissør

Damiano og Fabio D’Innocenzo (f. 1988) er italienske tvillingbrødre som skriver og regisserer filmer sammen. De er sterkt inspirert av filmskaper Matteo Garrone, og i 2018 skrev de manuset til Dogman i samarbeid med ham. Brødene har allerede ytterligere to filmer i produksjon, etter at de laget Bad Tales i 2020.

Denne filmen inngår i

Tidsbilder

Originaltittel Favolacce

Land Italia, Sveits

År 2020

Regissør Damiano D’Innocenzo, Fabio D’Innocenzo

Manusforfatter Damiano D’Innocenzo, Fabio D’Innocenzo

Fotograf Paolo Carnera

Produsent Giuseppe Saccà, Augostina Saccà

Med Elio Germano, Tommaso Di Cola, Justin Korovkin, Max Malatesta, Barbera Chichiarelli

Produksjonsselskap Pepito Produzioni, Rai Cinema

Spilletid 1t 38m

Språk Italiensk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Spenning

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?