Sweat tar oss med inn i tre dager i Sylwia Zającs liv. Hun er en ung, vakker og vellykket treningsinstruktør på sosiale medier, men hennes indre følelsesliv speiles ikke i det ytre. Sylwia har mange hundre tusen følgere, men lengter etter ekte intimitet i en ensom hverdag. En dag oppdager hun en mann som spionerer på henne fra en bil, og da begynner ting å skje.

Regissør Magnus von Horn har også i sine tidligere filmer latt seg inspirere av kriminalitet og vold, og det finnes spor av det voldelige også i Sylwias pertentlige verden. Kameraføringen, som veksler mellom nære portrettbilder og kalde detaljer i arkitektur og omgivelser, underbygger en uhyggelig og fremmedgjort stemning. Sweat har nærmest noe thriller-aktig over seg, og selv i rolige partier er gjennomsyret av en underliggende spenning. Hvem er egentlig influenseren Sylwia? Og hva skal hun gjøre med stalkeren?

Sweat er en film om en stereotypisk karakter i vår teknologiske mediehverdag, men blir likevel ikke klisjéfylt. Magnus von Horn får frem det allmenne i Sylwias liv, og filmen tematiserer klasseskiller så vel som Polens konservative politikk, som hele tiden murrer i bakgrunnen.

Andrea Regine Meyer

Regissør

Svenske Magnus von Horn (f. 1983) har studert regi ved filmskolen i Łódz. Han har vunnet flere priser for studentfilmene, og spillefilmdebuten Etterskjelv fra 2015 tok med seg den svenske Guldbagge-prisen både for foto og regi. Sweat ble valgt ut til Cannes-festivalen I 2020, og har vunnet priser ved en rekke festivaler.

Denne filmen inngår i

Tidsbilder

Originaltittel Sweat

Land Sverige, Polen

År 2020

Regissør Magnus von Horn

Manusforfatter Magnus von Horn

Fotograf Michał Dymek

Produsent Mariusz Włodarski

Med Magdalena Koleśnik, Julian Świeżewski, Aleksandra Konieczna, Zbigniew Zamachowski

Produksjonsselskap Lava Films

Distribusjon Mer Film

Spilletid 1t 46m

Språk Polsk

Undertekst Norsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?