man. 31.05
08:00 - 09:51

And Tomorrow the Entire World er både en coming-of-age-fortelling og en politisk thriller. Filmen følger Luisa, som er jusstudent på første året i Mannheim. Luisa kommer fra et aristokratisk, konservativt hjem, og har vokst opp med jakt, private eiendommer og høyrepolitiske verdier. Gjennom studievenninnen Batte oppdager imidlertid Luisa at hennes egne verdier er langt unna foreldrenes, og Batte hjelper Luisa å flytte inn i et antifascistisk kollektiv i sentrum.

I byen demonstrerer nynazister åpent i gatene, og det viser seg at kollektivet er delt i spørsmålet om hvordan de skal imøtegå nynazistene. Venninnen Batte argumenterer for ikke-vold. Men Luisa føler seg trukket mot den karismatiske Alfa, som ønsker å gå hardere til verks. Bør ikke vold besvares med vold? Eller kan det være at Luisas fascinasjon for Alfa gjør at hun ikke tenker klart?

And Tomorrow the Entire World oppleves som en film med akutt relevans i et stadig mer polarisert politisk klima i Europa, samtidig som filmen også drar veksel på rivaliserende krefter med en lang og tung historie i Tyskland og Europa. Filmen har allerede vært nominert til en rekke priser på internasjonale filmfestivaler, og er Tysklands Oscar-kandidat i kategorien for beste internasjonale film.

Andrea Regine Meyer

Regissør

Julia von Heinz (f. 1976) er en tysk regissør med utdannelse fra Beuth Hochschule für Technik Berlin. Ved siden av å lage film, underviser hun ved universitetet for film og TV i München. And Tomorrow the Entire World er Julia von Heinz' femte spillefilm. På 90-tallet var hun aktiv i antifa-bevegelsen, og deler av filmen er basert på hennes egne opplevelser fra miljøet.

Denne filmen inngår i

Tidsbilder

Originaltittel Und Morgen die Ganze Welt

Land Tyskland, Frankrike

År 2020

Regissør Julia von Heinz

Manusforfatter John Quester, Julia von Heinz

Fotograf Daniela Knapp

Produsent Fabian Gasmia, Julia von Heinz

Med Mala Emde, Noah Saavedra, Tonio Schneider, Luisa-Céline Gaffron, Nadine Sauter

Produksjonsselskap Seven Elephants, Kings & Queens Filmproduktion, Haïku Films

Spilletid 1t 51m

Språk Tysk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?