Akilla er en veteran i Torontos dopmiljø, men er sliten og dypest sett klar for å komme seg ut av virksomheten. På sin vanlige rute for levering av en ny forsendelse, havner han i en ranssituasjon som ender med at han redder seg fra å bli skutt av en ung gutt. Når de to andre gjerningsmennene stikker av med byttet, tvinger Akilla unggutten med seg for å finne dem.

Hendelsen setter i gang sterke assosiasjoner hos Akilla. Vi tas med tilbake til hans egen oppvekst på Jamaica, og får et innblikk i det problematiske forholdet til en far med lederstatus i et gjengmiljø. Akilla’s Escape en stilsikker og atmosfæretung historie om en mann som har nådd et vendepunkt i livet og må ta et oppgjør med sin egen fortid.

Musiker, poet og skuespiller Saul Williams – som også er medansvarlig for filmens soundtrack – briljerer i rollen som Akilla, og får frem både fortvilelsen og styrken han har opparbeidet seg gjennom et langt liv på skyggesiden.

Lasse Skagen

Regissør

Charles Officer er en jamaicansk-kanadisk forfatter, skuespiller, regissør og tidligere profesjonell hockeyspiller. Han debuterte med kortfilmen When Morning Comes i 2000, og har siden hatt regi på en rekke fiksjonsfilmer, dokumentarer og episoder av ulike TV-serier.

Denne filmen inngår i

Tidsbilder

Originaltittel Akilla’s Escape

Land Canada, USA

År 2020

Regissør Charles Officer

Manusforfatter Charles Officer, Wendy Motion Brathwaite

Fotograf Maya Bankovic

Produsent Jake Yanowski

Med Saul Williams, Thamela Mpumiwana, Vic Mensa

Produksjonsselskap Canesugar Filmworks

Spilletid 1t 30m

Språk Engelsk

Undertekst Utekstet

Sjanger Drama, Spenning

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?