Det sies at vi bruker omtrent en tredjedel av livet på å sove. Da den britiske komponisten Max Richter i 2015 ga ut det åtte og en halv time lange albumet Sleep, var det modellert nettopp etter det nevrovitenskapelige studiet av søvn. Dokumentaren Max Richter’s Sleep følger et enda mer storslått prosjekt, nemlig live-fremførelsen av Sleep i Grand Park i Los Angeles. Foran 500 publikummere – utstyrt med hver sin seng – fremfører Richter og hans ensemble hele det monumentale musikkverket. Dette er konsertfilmen du ikke visste at du trengte.


Max Richter’s Sleep er en fortryllende god film, like varsom som den er fengslende. Intervjuene med Max og hans kone Yulia Mahr byr ikke bare på et fascinerende innblikk i hvordan dette unike prosjektet ble til, men også på fine personlige fortellinger om et unikt forhold. Men dokumentarens magi kommer først og fremst til syne i sekvensene der musikken tar styringen, og kameraet bare fanger øyeblikk: en i publikum som gjesper, par som hvisker hverandre god natt, fugler som kvikner til i grålysningen, en passerende søppelbil. Det er b-rullens triumf.

Elias Bakken Johansen

Regissør

Natalie Johns ble født i Zimbabwe, men vokste opp i Sør-Afrika. Den Emmy-nominerte regissøren trives i skjæringspunktet mellom film og musikk, og har i en årrekke filmet musikkvideoer og live-opptredener. Childish Gambino, Solange, John Legend og Annie Lennox er noen av navnene hun har samarbeidet med.

Denne filmen inngår i

Pix on Art

Originaltittel Max Richter’s Sleep

Land England

År 2019

Regissør Natalie Johns

Manusforfatter Natalie Johns

Fotograf Elisha Christian

Produsent Julie Jakobek, Yulia Mahr Oualid Mouaness & Stefan Demetriou

Med Max Richter, Yulia Mahr

Produksjonsselskap Eagle Rock Films

Spilletid 1t 39m

Språk Engelsk

Undertekst Utekstet

Sjanger Dokumentar

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?