31. mai - 06. jun.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 31. mai

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Historien om de kvinnelige pionerene innenfor elektronisk musikk er både spennende og særs underkommunisert. Fra midten av forrige århundre, i en tid hvor kvinners rolle i samfunnet var nærmest like marginalisert som kunnskapen om elektronisk musikk, begynte et knippe kvinner å bruke maskiner til å snu opp ned på hvordan vi lager musikk.

Fra den spede og eksperimentelle starten på 1950-tallet til fullendte elektroniske verker utover 1970- og 1980-tallet ser vi hvordan disse kvinnene har kjempet for anerkjennelse. Da Bebe Baron lagde musikken tilThe Forbidden Planet i 1956, ble det ikke en gang anerkjent som musikk, men som «elektronisk tonalitet». Regissør Lisa Rovner bruker arkivmateriale, originalmusikk, og regissør og komponist Laurie Andersons (Heart of a Dog) fortellerstemme til å formidle denne historien, som kommer til å fenge enhver som har den minste interesse for elektronisk musikk.

Jon Sæter

Regissør

Lisa Rovner er en fransk-amerikansk regissør bosatt i London. Rovner har bakgrunn fra statsvitenskap, og hennes første virkelige introduksjon til filmens verden fikk hun som ansatt i en videosjappe i New York. Etter å ha laget flere kortfilmer, er Sisters with Transistors hennes første fullengdes dokumentar.

Denne filmen inngår i

Pix on Art

Originaltittel Sisters with Transistors

Land England

År 2020

Regissør Lisa Rovner

Fotograf Bill Kirstein

Produsent Anna Vaney, Marcus Werner Hed

Med Laurie Anderson, Suzanne Ciani, Delia Derbyshire, Laurie Spiegel, Bebe Barron

Produksjonsselskap Willow Glen Films, Anna Lena Films

Spilletid 1t 30m

Språk Engelsk

Undertekst Utekstet

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?