ons. 30.08
10:00 - 16:00
Vega 1
Filmbransje Kjøp billett

I samarbeid med Norske filmregissører inviterer vi til Regidagen under årets Oslo Pix Filmfestival. 

Arrangementet foregår på Vega Scene onsdag 30. august fra 10.00-16.00.

For påmelding til Regidagen, vennligst meld deg på via denne lenken og bruk koden: "regissør" for å få billetten gratis.

Alle som melder seg på Regidagen får en billett til mesterklassen med Isabella Eklöf.

Les mer om mesterklassen her.

Norske Filmregissører arbeider for norske regissørers kunstneriske og økonomiske interesser, og du kan lese mer om organisasjonen her.

Program

10:00 - 10:15 – Introduksjon

Frøydis, nestleder i Norske Filmregissører, ønsker velkommen og gir en oversikt over dagens program.

10:15 - 11:00 – 1. Ytringsfrihetens utfordringer

En samtale mellom Rasmus A. Sivertsen og Kjetil Lismoen. Rasmus Andre Sivertsen, en norsk filmregissør og animatør, vil dele sin erfaring med filmen sin HELT SUPER og hvordan han opplevde det som skjedde i Berlin. Videre skal samtalen handle om hvordan dette påvirker regifaget og oss som regissører.

11:00 - 11:15 – PAUSE

11:15 - 12:00 – 2. Nordisk gjest - Selma Vilhunen

I samtale med Emilie Beck. Selma Vilhunen, en prisbelønt regissør og medgrunnlegger av Tuffi Films, vil diskutere FOUR LITTLE ADULTS hennes nyeste film med visning av klipp og samtale om filmens tematikk.

FOUR LITTLE ADULTS: Et middelaldrende par som, midt i en krise knyttet til utroskap, bestemmer seg for å åpne ekteskapet sitt og utforske polyamori.

12:00 - 13:00 — PAUSE/LUNSJ med enkel servering.

13:00 - 13:45 – 3. Nordisk gjest - Milad Alami

Milad Alami i samtale med Mona Hoel om MOTSTÅNDAREN og filmens emner. Milad Alami er en forfatter og regissør, kjent for SJARMØREN og INTET KAN RØRE MIG.

MOTSTÅNDAREN: Iman og hans familie flykter fra Iran og ender opp på et hotell i Nord-Sverige. Iman opprettholder rollen som familiens overhode, men han bryter løftet til kona og blir med i en lokal bryteklubb. Rykter sprer seg, Imans frykt og desperasjon begynner å ta overhånd.

13:45 - 14:30 – 4. Dokumentar / Personlige stemme - Christian Enshøj

Samtale med Christian Enshøj og Einar Aarvig om hans nye film BJERGENE. Christian Einshøj er kjent for HJEMSØGELSEN og HVORDAN JEG BOR, SOM DU GERNE SKULLE VIDE.

BJERGENE: Skapt av 30 års hjemmevideoer, mer enn 75 000 fotografier og en 1600 km lang veitur rundt Polarsirkelen, et selvportrett av mennene i filmskaperens familie og den ødeleggende tragedien som førte til avstanden mellom dem.

14:30 - 14:45 – PAUSE

14:45 - 15:45 – 5. Regisamtalen - "Fra visjon til virkelighet"

En samtale mellom Kenneth Karlstad, regissør av KIDZ IN CRIME, Yngvild Flikke, regissør av NINJABABY og Jannicke Systad Jacobsen, regissør av FÅ MEG PÅ, FOR FAEN, hvor de deler sine erfaringer og snakker om oppturer og nedturer med det å være regissør. Hvordan man takler utfordringer og hva som er det beste med å være regissør.

15:45 - 16:00 – Avrunding 

Frøydis takker for dagen!

16:00 - 00:00 – Regi-øl og filmvisninger

Det blir visning av FOUR LITTLE ADULTS, BJERGENE og MOTSTÅNDAREN etter programmet er ferdig for de som vil se. Billetter selges som normalt.

Velkommen til en inspirerende dag med fokus på den frie kunsten innen filmregi!

Relaterte filmer