Du er som snytt ut av nesa på faren din. Og han var litt av en kjeltring. Det er hva Miguel, alias Djon Africa, en dag blir fortalt om sitt faderlige opphav – først av en fremmed på gata, og deretter av bestemoren som har oppdratt ham. Det viser seg at faren har sittet i fengsel, og ble utvist fra Portugal til eks-kolonien Kapp Verde utenfor Afrikas kyst mens Miguel ennå var på krabbestadiet.

Miguel, som er en slacker med avslappet livsfilosofi, bryter opp drabantbylivet i Lisboa og drar til Kapp Verde på leting etter faren. Vel fremme blir han dratt med ut i nattelivet av noen småfrekke lokale jenter, han blir satt i arbeid på en gård, og stifter ikke minst bekjentskap med Kapp Verdes beryktede brennevin. Mens målet for reisen tilsynelatende er lenger unna for hver dag som går.

Akkurat som sin hovedperson er Djon Africa herlig laidback og sjarmerende. Den har også mange av kvalitetene som har gjort Portugal til et av verdens mest spennende filmland de siste årene: en leken tilnærming til fortellerkunsten, og gode skildringer av konkrete steder med en spesifikk historie. Om én film fortjener å høre til i seksjonen «Perler» på årets program, så er det denne.

«Accessible and atmospheric, built around an engaging performance by Miguel Moreira as the eponymous Djon». – The Hollywood Reporter

Filipa Reis (f. 1977) og João Miller Guerra (f. 1974) bor og arbeider sammen i Lisboa, Portugal. Sammen har de laget flere dokumentarer og kortfilmer som har vunnet priser på portugisiske og internasjonale festivaler. Reis og Guerra driver produksjonsselskapet Uma Pedra no Sapato. Djon Africa er deres første spillefilm.

Originaltittel Djon Africa

År 2018

Regissør João Miller Guerra, Filipa Reis

Med Bitori Nha Bibinha, Isabel Muñoz Cardoso, Miguel Moreira

Spilletid 1t 36m

Lenker IMDb