tir. 29.08
20:15 - 21:44
Ringen 3
ons. 30.08
18:30 - 20:19
Vega 2
fre. 01.09
18:15 - 20:04
Ringen 5

Et vakkert portrett av en familie der de mannlige medlemmene er ute av stand til å snakke med hverandre. I Christian Einshøjs modige, personlige og svært morsomme dokumentar, BJERGENE, følger han sin egen familie tett 25 år etter tragedien som satte dype spor.

Som barn flyttet Christian fra Danmark til Norge sammen med foreldrene og hans tre brødre. Etter at en av brødrene blir alvorlig syk, kjøper faren et videokamera for å dokumentere den lille tiden de har igjen med broren. Brorens bortgang setter dype spor i den lille familien og videoopptakene er vitnesbyrdet om en svunnen tid. Sakte, men sikkert har den danske familiens mannlige medlemmer glidd fra hverandre, ute av stand til å snakke sammen og bearbeide sorgen.

Flere tiår senere reiser Christian tilbake til landet han vokste opp i, i håp om å bryte isen. Gjennom hjemmevideo som strekker seg 30 år tilbake i tid, og samtaler med foreldrene og brødrene, forteller Bjergene en dypt rørende historie med varme og humor – godt hjulpet av superhelter.

«As it stands, the film is an engaging exploration of grief and the unhealthy ways men bottle up their feelings. Constructing a film with genuine emotion and heart, Einshøj’s The Mountains is well worth the emotional journey.»
– Courtney Small, That Shelf –

Regissør

Christian Einshøj (f. 1985 i Danmark) er oppvokst i Norge. Han har utdanning fra European Film College i Ebeltoft. Einshøj har vært klipper på en rekke prisvinnerne film og dokumentar, nemlig Q’s Barbershop (2019) og Underverden (2017). Einshøj begynte som regissør med den korte dokumentar Hvordan jeg bor, som du gerne ville vide (2014). Einshøj sitt andre kort dokumentarfilm Hjemsøgelsen (2018) vant prisen for beste kortfilm ved HotDocs i Toronto. Hans første dokumentar i spillefilmens lengde Bjergene har fått premiere på CPH:DOX i mars 2023, hvor han både har skrevet, regissert, fotografert og klippet.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk dokumentar

Originaltittel Bjergene

Land Danmark

År 2023

Regissør Christian Einshøj

Manusforfatter Christian Einshøj

Fotograf Christian Einshøj, Søren Einshøj

Produsent Mathilde Hvid Lippmann

Produksjonsselskap Made in Copenhagen

Spilletid 1t 29m

Språk Dansk, Norsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 6

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?