Svensk åpningsfilm, finsk avslutning og Oslo-premiere på HØR HER’A

Årets Oslo Pix Filmfestival pangstarter med film og liveopptreden på Sentrum Scene med dokumentarfilmen A TIGER IN PARADISE og sangeren José González. Filmen er regissert av Mikel Cee Karlsson.

Den legendariske finske regissøren Aki Kaurismäkis siste film, FALLEN LEAVES, som nylig hadde premiere i Cannes, får æren av å være årets avslutningsfilm. Filmatiseringen av Gulraiz Sharifs bok HØR HER’A av Kaveh Tehrani, får sin selvsagte Oslo-premiere under festivalen. I tillegg vises det norske bidraget til hovedkonkurransen for kortfilm i Cannes, kortfilmen TITS av Eivind Landsvik.

Fallen Leaves
Fallen Leaves


Skremmende forhold i amerikansk politikk for også en god plass i festivalprogrammet med dokumentarfilmene PRAYING FOR ARMAGEDDON av den norske regissøren Tonje Hessen Schei og A STORM FORETOLD av Christoffer Guldbrandsen, som er et nært portrett av Trumps rådgiver, Roger Stone.

Vi er stolte av å presentere dokumentaren A TIGER IN PARADISE laget av Ruben Östlund’s Plattform Produktion om den svenske artisten José Gonzalez. Sjarmbomben HØR HER’A om oppvekst i Groruddalen har en selvsagt plass i en filmfestival som omfavner Oslo. FALLEN LEAVES bergtok verdens største filmfestival for noen uker siden, og det er stor stas å få lov til å avslutte festivalen med Aki Kaurismäkis nyeste film. TITS er en selvfølge for oss å vise; i år etablerer vi en egen seksjon dedikert til indiefilmer laget om eller i Oslo.” 

Johanne Svendsen Rognlien, programsjef Oslo Pix Filmfestival

Hør her'a
Hør her'a


Den 6. utgaven av Oslo Pix Filmfestival går av stabelen fra 28.08-03.09.2023 på Vega Scene, Ringen Kino, Sentrum Scene, Dansens Hus, Nasjonalmuseet, Kafe Oslo/Litteraturhuset, Frogner Kino, Schous Plass og utvalgte barer på Grünerløkka.