Musikk + film = sant

Vi omfavner MTV-nostalgien og serverer musikk på lerret i seksjonen Pix Play. To dokumentarer og en spillefilm om ulike musikksjangre på årets program.

Musikkopplevelser kan være litt bedre på filmfestival: vi har lenestoler i moshpit´n, ingen irriterende crowd surfere og du slipper at hese stemmer og fyllesamtaler overdøver tonene. I seksjonen Pix Play gir vi deg to dokumentarer og en spillefilm om helt ulike mu­sikksjangre: klubb og elektronika, hip-hop og filmmusikk.

Northern Disco Light + André Bratten på SALT

NorthernDiscoLights_2

Lørdag 9. juni kl. 20.00
Billetter 200,- / 130,- med festivalpass til Oslo Pix / Øya. Kjøpes HER

I en fiskehjelle, med nordlyset som back drop, gir Oslo Pix og Øyafestivalen deg historien om norsk elektronika og klubbmusikk på 75 minutter. Dokumentaren Northern Disco Lights handler om hvordan den norske elektronika- og klubbmusikken erobret verdens hjerter og dansegulv. Festen fortsetter etter filmen med eksklusivt DJ-sett med nytt materiale fra André Bratten i SALT sine unike omgivelser.


Score: A Film Music Documentary

Score_13

Lør. 10. jun kl. 18:45 / Man. 12. jun kl. 20:30/ Tir. 13. jun kl. 17:00
Billetter kjøpes HER

Ennio Morricone, John Williams, Thomas Newman, Hans Zimmer! Gåsehud i kinosalen har vel så mye med musikken, som med bildene å gjøre. Score rommer det ypperste av Hollywoods filmmusikk: den som har gitt blod og nerve til fortellinger man aldri glemmer, som Psycho, Gudfaren, Star Wars, Rocky, Interstellar og mange flere. En dokumentar som setter to streker under svaret: musikk + film = sant.


Patti Cake$

PattiCakes1

Fre. 9. jun kl. 21:00 / Søn. 11. jun kl. 18:00
Billetter kjøpes HER

Møt Patricia «Patti Cakes» Dumbrowski: Hun er arbeidsløs og overvektig, bor i bakevja i New Jersey, blir kalt Dumbo av mobbere, og drømmer om å slå igjennom som rapstjerna Killa-P. Bare sidekicken Hareesh har tro på henne, helt til hun treffer anarkisten og pønkrockeren Antichrist. De tre innleder et usannsynlig musikalsk samarbeid, med Pattis bestemor som human beatbox.