Mørk komedie fra Hviterussland!

Evelina drømmer om å reise fra hjemlandet for å oppleve house-scenen i Chicago og leve som DJ. Det er sent 90-tall, Sovjetunionen er oppløst og det hviterussiske samfunnet er preget av arbeidsløshet og økonomisk krise. Selv for en nyutdannet jurist finnes ingen fremtidsutsikter.

Evelina er street smart og sjarmerende, og bløffer på seg at hun har fast jobb slik at hun kan søke visum – men oppgir feil telefonnummer på søknaden. Nummeret viser seg å tilhøre en familie i en liten landsby, som motvillig lar Evelina vente ved telefonen deres. Dagene som følger skal sette både henne, den amerikanske drømmen og familien med telefonen på prøve.

Crystal Swan skildrer et klaustrofobisk samfunn i økonomisk krise, kulturell identitet og et desperat ønske om å bryte ut. Det hele lyses opp av en sjarmerende og fargesterk hovedkarakter, portrettert av stjernen Alina Nasibullina.

Regissør Darya Zhuk (f. 1980) forlot selv Hviterussland som 16-åring for å studere i USA. Crystal Swan er hennes debutspillefilm, men kortfilmene hennes har blitt vist på SXSW og en rekke andre festivaler i både USA og Hviterussland.

Originaltittel Khrustal

År 2018

Regissør Darya Zhuk

Spilletid 1t 35m

Lenker IMDb